دستهای پشت پرده قطع درختان اردوگاه دانشآموزی قوچان

فارس/ قطع بيسروصداي قريب به ۲۰۰ اصله درخت کهنسال بدون اطلاع مديران و متوليان اداره آموزشوپرورش قوچان در اردوگاه دانشآموزي اين شهرستان حکايت از وجود سودجوياني دارد که تنها به دنبال دزدي از طبيعت و سودجويي از قاچاق چوب هستند.
مسئله قطع بيرويه درختان و نابودي طبيعت جاندار اين روزها در برخي نقاط کشور به يک مسئله متداول و عادي تبديل شده و شايد يکي از عمده علتهاي شبيخون به جان طبيعت را بايد سودجويي و کسب پول در قتل و غارت درختان دانست.
اين روزها قطع با مجوز و بدون مجوز درختان قديمي و تنومند رابطه مستقيمي با افزايش قيمت چوب دارد بهطوريکه براي دلالان فرقي ندارد چوب خريداريشده از کجا و چه طريقي به دستشان رسيده و شايد بتوان گفت ميانگين فروش هر کيلو چوب به حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تومان برسد.
اگر بهطور ميانگين هر درخت پس از قطع شدن وزني معادل يک تُن داشته باشد با يک حسابوکتاب ساده براي ۲۰۰ قطعه درخت از انواع مختلف چيزي بالغبر ۶۰۰ ميليون تومان ميتوان از فروش چوبهاي قطعشده به دست آورد.
اين روزها برخيها چنان عادت به قلعوقمع درختان کردهاند که ديگر گوش کسي بدهکار نيست و نوبتي هم باشد نوبت درختان سر به فلک کشيده و ايستاده در دل اردوگاه دانشآموزي اُحد قوچان است که زيباي خاصي را به اين منطقه و محيط پيراموني داده بود.
منطقه اردوگاه دانشآموزي اُحد از ديرباز به دليل قرار گرفتن در يکي از نقاط خوش آبوهواي قوچان به محلي براي برگزاري اردوهاي دانشآموزي و مراسم و برنامههاي مختلف فرهنگي و هنري تبديلشده بود و همهساله در ايام مختلف و روزهاي هفته ميزبان معلمان و خانوادههاي آنان براي استراحت و دوري چندساعته از هياهوي شهري و مشغلههاي روزمره بود.
طي تحقيقات و بررسيهاي انجامشده حدود چند ماه قبل قريب به ۲۰۰ اصله درخت در اردوگاه دانشآموزي قوچان قطع ميشود و همين چند هفته اخير مسئولان اداره آموزشوپرورش اين شهرستان با بيدار شدن از خواب زمستاني متوجه اين فاجعه ميشوند.
چگونه ميشود عدهاي کمر همت به نابودي طبيعت چه بامجوز و چه بدون مجوز ببندند و چطور خود را قانع ميکنند که يک زندگي را از ادامه حيات ساقط کرده آنهم تنها به دليل سودجويي؛ کسي نيست که جلوي اين چپاولگريها و غارتها را بگيرد؟!
هيچکدام از درختان اردوگاه دانشآموزي قوچان با مجوز قطع نشدهاند
مدير آموزشوپرورش قوچان ضمن تأييد خبر قطع درختان اردوگاه دانشآموزي اُحد اين شهرستان، گفت: مسئله صحت دارد و مراجع حقوقي و قضايي از اين مسئله مطلع شدهاند و مکاتباتي نيز با اداره کل آموزشوپرورش خراسان رضوي صورت گرفته است.
علي اسماعيلي با تأکيد بر اينکه بايد منتظر اطلاعات تکميلي و بررسيها ماند، افزود: اين مسئله قطعاً هرس درخت نبوده و قطع درخت محسوب ميشود و هيچکدام نيز با مجوز صورت نگرفته است و آموزشوپرورش قوچان هم از طريق منابع مردمي از موضوع اطلاع يافت.
وي يادآور شد: اردوگاه دانشآموزي اُحد زير نظر معاونت پرورشي و تربيتبدني اداره آموزشوپرورش فعال بوده و تنها يک سرايدار در آنجا مستقر است و نيرويي بهعنوان مسئول در آنجا وجود ندارد.
مدير آموزشوپرورش قوچان بابيان اينکه تا زماني که بررسيها تکميل نشود نميتوان اظهارنظر رسمي ديگري کرد و در اختيار رسانهها قرار داد، تصريح کرد: ادعا شده اين درختان در نيمه دوم بهمن به بعد قطع شدهاند اما صحتوسقم آن نيز بايد توسط مراجع مربوطه موردبررسي قرار گيرد.
احضار يک نفر براي ارائه توضيحات پيرامون قطع درختان اردوگاه اُحد
دادستان عمومي و انقلاب قوچان نيز با اشاره به ارائه گزارش توسط رئيس اداره آموزشوپرورش درباره قطع درختان اردوگاه دانشآموزي اين شهرستان، گفت: پرونده به بازپرسي ارجاع شده و موضوع در حال رسيدگي است.
حسين وليدخت بيان کرد: تاکنون احضار يک نفر درباره اين پرونده صورت گرفته اما هنوز قراري صادر نشده و سرايدار آن مجموعه ظاهراً دفاعياتي نيز در اين زمينه از خود داشته است.
طي پرسوجوهاي انجامشده براي قطع و سپس حمل چوب بايد سازمانهاي متولي مجوزهاي مربوطه را صادر کنند اما در اين زمينه نه جهاد کشاورزي و نه سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري هيچکدام از موضوع مطلع نبودند و مجوزي صادر نشده و چوبها بهراحتي و در مقابل چشم همه قاچاق شدهاند.
بهطورقطع، بريدن و قاچاق چوب درختان قديمي اردوگاه دانشآموزي اُحد قوچان که درختاني نظير سپيدار، بيد، صنوبر، و حتي برخي درختان مثمر را شامل ميشد کار يک نفر نيست و دستهاي پشت پردهاي دارد که اين سرقت عظيم را برنامهريزي کردهاند؛ سرقتي که با خيال راحت و آسودگي از خواب زمستاني برخي استفاده کرده و در بازه زماني بين بهمن تا اسفند ۹۹ انجامشده است.
طي چند هفته اخير و داغ شدن بازار خريدوفروش چوب تردد وسايل نقليه بزرگ و کوچک با بار تنههاي بيجان درختان بيشتر در قوچان به چشم ميآيد، بنابراين به نظر ميرسد بايد دستگاه قضايي ورود جديتري نسبت به حراج اين سرمايههاي طبيعي در قوچان داشته باشد و بالاخره دست چوبخواران را قطع کند.
البته سازمان بازرسي کل کشور هم ميتواند نسبت به بررسي اين موضوع و شناسايي مقصر يا مقصران اصلي پديده چوبخواري در قوچان دخالتهاي قانوني را انجام دهد، اگر بخواهد...