نماد آخرین خبر

کتابخانه موزه مردم شناسی خانه کٌرد سنندج راه‌اندازی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کتابخانه موزه مردم شناسی خانه کٌرد سنندج راه‌اندازی شد

ايرنا/ مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي کردستان گفت: کتابخانه تخصصي اين اداره کل در محل موزه مردم شناسي خانه کُرد سنندج راه‌اندازي شد.

يعقوب گويليان، مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي کردستان اظهار کرد: کتاب‌ها و اسناد موجود در کتابخانه موزه مردم شناسي خانه کُرد يکي از مهمترين اسناد تحقيقي، پژوهشي و مطالعاتي استان است که پس از وقفه نزديک به ۲ سال با تلاش و پيگيري کارکنان و کارشناسان اين اداره کل طي مدت يک ماه اين کتابخانه مجددا ساماندهي و راه اندازي شد.
وي کتاب‌هاي موجود در کتابخانه را در حوزه‌هاي معماري، تاريخ، باستان شناسي، مرمت، مردم شناسي و زبان و ادبيات کردي عنوان کرد و افزود: در حال حاضر اين مکان فرهنگي داراي بخش‌هايي از جمله سالن مطالعات، بخش اداري، بخش نگهداري کتاب‌ها و مخزن است.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي کردستان خدمات کتابخانه را براي علاقه مندان و پژوهشگران رايگان دانست و گفت: به منظور نگهداري و همچنين حفاظت از اسناد موجود، کتاب‌ها و اسناد فقط در محل قابل مطالعه است.
گويليان راه اندازي کتابخانه ديجيتال را از ديگر اهداف اين اداره کل برشمرد و اضافه کرد: از ديگر کارهاي حائز اهميت راه اندازي مخزن ويژه براي نگهداري و حفاظت از اسناد و مدارکي بود که در ساليان گذشته در حوزه‌هاي مرمتي، مطالعاتي و باستان شناسي جمع آوري شده است تا براي آيندگان به صورت ويژه حفاظت شود.
عمارت آصف يا همان خانه کُرد در ضلع شمالي خيابان امام(ره) سنندج، در بافت قديمي محله "سرتپوله" و مجاورت بناهايي همچون دژ سنه (قلعه سنندج، مسجد جامع، عمارت ملالطف الله شيخ الاسلام و مشير ديوان) قرار گرفته است.
براساس نقل قول‌هاي مختلف، احداث بناي اصلي اين عمارت که به تالار تشريفات معروف است، مربوط به دوران صفويه بوده که در دوره هاي بعدي به ويژه قاجار و پهلوي به تدريج بخش‌هايي به آن افزوده شده است.
فضاها و غرفه‌هاي نمايشي حال حاضر موزه سنندج شامل نگارخانه و حياط ورودي، حمام، مکتب خانه، بخش اسناد و عکس‌هاي تاريخي، اتاق خان، بخش مشاهير، مطبخ، کتابخانه، زيورآلات و غرفه‌هايي شامل مشاغل و فنون، پوشاک، صنايع دستي و زندگي روستايي و شهري است.
استان کردستان داراي يک هزار و ۵۲۰ اثر تاريخي شناسايي شده شامل آثار باستاني، غارهاي طبيعي، درختان کهنسال، ميراث منقول، قنات و مکان هاي طبيعي بوده که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملي شامل شامل ۷۷۳ اثر غير منقول(شامل آثار تاريخي، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد ميراث طبيعي، ۶۲ مورد ميراث معنوي و ۲۳ مورد ميراث منقول است.

آخرين خبر کردستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online