سقط جنین گاومیشها به دلیل آلودگی آب در حمیدیه
باشگاه خبرنگاران/ اخيرا پخش کليپي از يک مرد ميانسال در حميديه که از بيماري و سقط جنين گاو ميش گلايه مي کند توجه بسياري جلب کرده، اما دامپزشکي وجود بيماري را رد کرد.
اخيرا کليپي از يک دامدار در يکي از روستاهاي حميديه دست به دست در فضاي مجازي ميچرخد که از خشک شدن آب و تلف شدن گاوميشها گلايه دارد.
مردي ميانسال ساکن روستاي سيد جابر در حميديه که دهها گاوميش دارد از آلودگي و کمبود آب شکايت ميکند و ميگويد که چهارپايان مان بيمار شده اند، گاوميشها از بين ميروند و جنين خود را سقط ميکنند که بايد يکي از آنها را بفرشيم تا داروي شان را تهيه کنيم.
ماجراي کم آبي حکايت غريبي براي ساکنان و مردم خوزستان نيست، اما موضوع تلف شدن گاوميشها و مشکلات مربوط به آنها نيز مسئله جديدي نيست، در خرداد سال ۱۳۹۷ نيز مشکل کم آبي روستاهاي حميديه و سقط جنين حيوانات «داد» روستاييان را در آورد.
گاو ميشها ارزش بالايي ميان مردم و روستاييان خوزستان دارند، پوستين محکم آنها در چرم دوزي کارايي دارد و شير آنها داراي طعم خوش و به لحاظ خاصيت و ارزش غذايي نيز فوق العاده مقوي است، علاوه بر اين خوزستان نخستين پرورش دهنده گاوميش در کشور است، زيرا که با نواحي گرمسيري و نيمه گرمسيري سازگاري دارد، اما اين پستاندار عادت دارد که در آب غوطه ور شود و علاقه خاصي به آب تني دارد.
به همين دليل نيز وجود آب براي گاوميش داران حياتي است، اما مشکل اساسي به گفته برخي کشاورزان وجود بيماري در آب است که براي پيگيري اين مسئله با مسئولان مربوطه تماس گرفتيم.
وجود بيماري در گاوميشها صحت ندارد، عفونت است
عباس اسديان مدير اداره جهاد کشاورزي حميديه با بيان اينکه کمبود آب در شاخه غدير يکي از شاخه هاي فرعي رودخانه کرخه وجود دارد، گفت: در خصوص مشکلات مربوط به بيماري و تلف شدن گاوميشها بايد با اداره دامپزشکي صحبت شود.
رضا اسدي، معاون سلامت اداره کل دامپزشکي استان خوزستان با بيان اينکه مشکل عمده روستاي سيد جابر شهرستان حميديه، کم آبي است گفت: در حوزه دامپزشکي تاکنون بيماري در اين حيوانات ديده نشده، همچنين تلفات در گاوميشها نيز مشاهده نشده و تنها سقط جنين وجود داشته است.
او در توضيح اينکه چرا سقط چنين جزئي از تلفات محاسبه نميشود، افزود: اين مسئله تخصصي است و سقط جنين به دليل کمبود مواد معدني و پروتئيني در چهارپايان رخ ميدهد، اما تلفات زماني است که حيوان بالغ به هر دليلي از جمله بيماري از بين ميرود.
اسدي در خصوص اقدامات اداره دامپزشکي بيان کرد: در جهت اقدامات حمايتي، اکيپهاي پيشگيري از بيماريها و واکسيناسيون دامها انجام، همچنين سم پاشي بر عليه انگلها صورت پذيرفته که تا پاکسازي کامل گروههاي ما در محل مستقر و حضور دارند. ضمن آنکه برنامه واکسيناسيون هر سال در اين منطقه اجرا ميشود که امسال نيز تحت آزمايش قرار گرفته و بعد از آگاه سازي نتيجه آن «فوق العاده موثر» اعلام شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکي خوزستان اظهار کرد: علاوه بر آن اقدامات احتمالي و خونگيري براي جلوگيري از وقوع عفونت ها، تحت تستهاي سريع صورت گرفته است.