اصفهان در احاطه ۳ منشأ گرد و غبار داخلی و خارجی

مهر/ مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان علت ناسالم بودن روزهاي بهاري اين کلانشهر و شهرهاي اطراف آن را فعاليت کانونهاي گرد و غبار دانست و گفت: حدود ۱۰ ماه است که رودخانه زاينده رود آب ندارد و بسياري از مزارع کشاورزي کشت نشده و رها شده است که با وزش نسيمي به کانون گرد و خاک تبديل ميشوند.
منصور شيشه فروش، مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با اشاره به اينکه بخشي از گرد و غبار اصفهان داخلي است، اظهار کرد: استان ما در احاطه کانونهاي ريزگرد از استانهاي مجاور قم، سمنان و يزد و کانونهاي خارجي از عراق و عربستان است.
وي با بيان اينکه بخشي از گرد و غبار هوا ناشي از فعاليت معادن گچ و آجر در شهرستان اصفهان است، اضافه کرد: اين معادن که بيشتر در منطقه سجزي، فساران و برخوار فعاليت ميکنند با همکاري سازمان صنعت، معدن و تجارت مقرر شد الزامات زيست محيطي را رعايت کرده و براي جابه جايي از شعاع ۵۰ کيلومتري شهرها همکاري کنند.
شيشه فروش ادامه داد: سازمان محيط زيست و وزارت نيرو بايد مانند طرح احياي درياچه اروميه براي احياي زاينده رود نيز نگاه ملي داشته باشند و در بخش آب از وزارت نيرو انتظار داريم براي جلوگيري از تشديد فرونشست و خسارات طرحهاي تأمين آب استان را که متوقف است، اجرايي کرده و با جلوگيري از بارگذاريهاي بيش از توان اين حوضه مريض، براي احياي زاينده رود اقدام کند.
وي گفت: از سازمان حفاظت محيط زيست کشور نيز انتظار داريم از طرحهاي تأمين آب اصفهان دفاع کرده و مانع آنها نشود؛ محيط زيست کشور بايد براي احياي گاوخوني اقدام کرده و نقش خود را براي حفظ زاينده رود و بهبود وضعيت آلودگي هواي اصفهان ايفا کند.