نماد آخرین خبر

وجود ۹۰ کانون سالک در استان اصفهان؛ ۱۲۰ میلیارد ریال برای مقابله با این بیماری نیاز است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وجود ۹۰ کانون سالک در استان اصفهان؛ ۱۲۰ میلیارد ریال برای مقابله با این بیماری نیاز است

ايرنا/ مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان گفت: ۱۲۰ ميليارد ريال براي مقابله با بيماري پوستي سالک در اين استان مورد نياز است که وزير بهداشت در سفر به اصفهان براي تامين آن متعهد شد.

منصور شيشه فروش، مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با بيان اينکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي بايد اعتبارات لازم را براي مقابله با سالک تخصيص دهد تا اقدامات لازم انجام شود اظهار کرد: پيگيري‌هاي لازم در زمينه تخصيص اعتبار مقابله با بيماري سالک در حال انجام است.
وي با بيان اينکه ۹۰ کانون سالک در استان اصفهان وجود دارد ادامه داد: کميته برنامه‌ريزي شهرستان‌ها هم مکلف به تخصيص اعتبارات لازم براي مقابله با اين بيماري هستند.
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان افزود: عمده کانون سالک در اين استان در شهرستان‌هاي کاشان، آران و بيدگل و اردستان، نايين، شرق اصفهان و منطقه برخوار و بادرود نطنز وجود دارد.
وي اضافه کرد: امسال هنوز آمار ابتلا به سالک در اصفهان نسبت به سال گذشته ارائه نشده؛ اما ابتلا به اين بيماري سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال پيش از آن در اين استان  ۲۰ درصد کاهش پيدا کرده است.
شيشه فروش خاطرنشان کرد: سال‌هاي گذشته اقدامات مهمي در راستاي پيشگيري و کنترل اين بيماري انجام گرفت که به کاهش آمار ابتلا در مناطق مختلف استان منجر شده است.
وي با اشاره به اينکه ارائه آموزش‌ها به شهروندان در زمينه آشنايي با راه‌هاي انتقال بيماري سالک از اهميت ويژه اي برخوردار است، بيان کرد: به‌طور معمول گزش‌ پشه‌هاي ناقل اين بيماري از فروردين شروع مي‌شود و گزارش‌هايي از ابتلا در تير و مرداد ارائه خواهد شد و آمار ابتلا بهمن ماه هر سال ارائه مي‌شود.
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان با بيان اينکه موش‌هاي شهري و روستايي ميزبان و پشه ناقل اين بيماري انگلي هستند، گفت: بايد درمان رايگان اين بيماران توسط دانشگاه علوم پزشکي و مراکز درماني انجام شود.
وي ادامه داد: ارائه برنامه‌هاي آموزشي استفاده از لوازم حفاظت فردي يکي از روش‌هاي مهم براي مقابله با بيماري سالک است که مرکز بهداشت استان و  شبکه‌هاي بهداشت و درمان در اين مناطق آموزش هاي لازم را به شهروندان ارائه مي‌دهند.
شيشه فروش با اشاره به اينکه مقابله با  پشه ناقل سالک از ماه گذشته شروع شده و عمليات مه پاشي و سم پاشي در مناطق مختلف در حال انجام است، اظهار کرد: امسال هم گروه‌هاي مرکز بهداشت استان به‌منظور اجراي طرح کنترل و پيشگيري اين بيماري از اسفند ماه آغاز به کار کردند و لانه کوبي و مقابله با ميزبان و جونده کشي را انجام دادند که با همکاري بخش هاي مختلف در شهرستان‌ها انجام شد و تا شهريور ماه هم ادامه خواهد داشت.
وي بيان کرد: لانه کوبي و جونده کشي(ميزبان) و مقابله با ناقل(پشه) با روش مه پاشي و سم پاشي از راه‌هاي پيشگيري و کنترل اين بيماري محسوب مي‌شود که در حال انجام است.
مديرکل مديريت بحران استانداري اصفهان افزود: اولين مرحله لانه کوبي در اسفند سال گذشته شروع شد و تا آخر شهريور هم ادامه دارد و هر ماه يک مرحله لانه کوبي، مقابله و کنترل جونده انجام مي‌شود.
وي با بيان اينکه بهسازي و پاکسازي محيط‌هاي جاذب مخزن، سومين راه مقابله با بيماري سالک است، اضافه کرد: هر گونه بناي مخروبه و خانه‌هاي قديمي و محل‌هاي نگهداري زباله و نخاله‌هاي ساختماني، فضولات دامي و کودهاي کشاورزي محل رشد و نمو مخزن اين بيماري محسوب مي‌شود.
به گفته وي، پاکسازي و بهسازي محيط يکي از راه‌هاي مهم مقابله با اين بيماري محسوب مي‌شود و به همه شهرداري‌ها ابلاغ شده است که براي شناسايي مکان‌هاي مخروبه و ساماندهي نشده و کنترل فاضلاب‌ها و پساب‌هاي رها شده اقدام کنند.
شيشه فروش با بيان اينکه شرايط خشکسالي و کم آبي در اين مناطق موجب افزايش مناطق جاذب و رشد مخزن مي‌شود، يادآور شد: جهاد کشاورزي هم موظف شده است که به دامداران و کشاورزان اعلام کند از انباشت نخاله‌ها و ضايعات دامي در مناطق روستايي و سکونتگاهي خودداري کنند و سازمان ميراث فرهنگي هم موظف است که خانه‌هاي قديمي و مخروبه را تعيين تکليف کند.

آخرين خبر اصفهان در اينستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today