بازداشت کارگران شهرداری کوتعبدالله

ايلنا/ حدود يک هفته است که کارگران شهرداري کوت عبدالله دست از کار کشيدهاند؛ دو روز پيش، تعدادي از کارگران بازداشت شدهاند اما شهردار ميگويد اين بازداشت نتيجهي درگيري شخصي است.
معضلات کارگران شهرداري کوت عبدالله همچنان ادامه دارد و کارگران نگران عدم پرداخت مابهالتفاوتها و معوقات مزدي خود هستند. به گفته يکي از اين کارگران، علاوه بر عيدي و سنوات سال قبل که پرداخت نشده، معوقات به صورت عليالحساب به حساب کارگران واريز شده(يک بار سه ميليون و خردهاي و بار ديگر چهار ميليون تومان) و مشخص نيست چه زماني قرار است مابهالتفاوت پرداخت شود. آنها ميگويند: ماههاست که دستمزد کامل و به موقع نگرفتهايم.
در عين حال، اين کارگران حدود يک هفته است که دست کار کشيدهاند و خواستار مشخص شدن زمان پرداخت مابهالتفاوتها هستند؛ در اين مدت، تعدادي از کارگران بازداشت شدهاند؛ کارگران شهرداري کوت عبدالله ميگويند: بازداشتيها نمايندگان ما بودهاند و ما خواستار آزادي آنها هستيم.
امروز جمعي از کارگران مقابل دادگاه کارون جمع شده و خواستار آزادي همکاران خود شدند؛ اين در حاليست که ظاهراً اعلام شده آزادي کارگران با وثيقه امکانپذير است.
آرش دُر، شهردار کوت عبدالله ميگويد: بازداشت کارگران نتيجهي درگيري شخصي است؛ يک عده ميخواهند کار کنند اما يک عده ليدر نميگذرانند و همين منجر به درگيري و ورود مقام قضايي شده است.
هنوز اشل حقوقي جديد اعلام نشده
شهردار در ارتباط با وضعيت کارگران اين مجموعه توضيح ميدهد: مديران سابق شهرداري، هزار و دويست نيرو استخدام کردند؛ ما يک عده را که وجود خارجي نداشتند و فقط اسمشان در ليست نيروها بود، رد کرديم که بروند؛ حالا ۸۵۰ کارگر داريم که بازهم در ميان اين نيروها، تعدادي بلاتکليف هستند و دنبال داستان هستند؛ دنبال درگيريهاي شخصي هستند؛ اختلافات خانوادگي هم دارند؛ اينها با کارگران هم برخورد کردهاند و هم اين کارگران شاکي هستند و هم پيمانکار مربوطه.
دُر در ارتباط با عدم پرداخت معوقات مزدي کارگران ميگويد: هنوز اشل حقوق جديد اعلام نشده؛ ضمن اينکه کارگران حقوقشان را به صورت عليالحساب گرفتهاند و مبلغ مابهالتفاوت بسيار جزئي است که بايد پرداخت شود؛ علاوه بر اين، اين کارگران ماه قبل ۱۵ روز سر کار بودند؛ آيا براي روزهاي تعطيلي و اعتصاب هم بايد حقوق کامل بدهيم؟! اگر درست محاسبه شود، کارگران براي ماه قبل به ما بدهکار هم ميشوند.
وي با تاکيد بر اينکه مطالبات کارگران زياد نيست، ميگويد: کارگران حمل زباله و رفت و روب فقط دو و نيم ماه طلب دارند، يک عده ۸۰ نفري ۳ ماه طلب دارند؛ در چند وقت گذشته(از ابتداي رمضان) نزديک سه ماه حقوق داديم؛ پرداخت عيدي و سنوات هم برعهده پيمانکار قبلي است که شکايت کرديم و مساله در حال پيگيري است.
شهردار کوت عبدالله تاکيد دارد که راه احقاق حق و دريافت مطالبات، اعتصاب نيست، او ميگويد: راهش شکايت به اداره کار است نه اعتصاب و خسارت وارد کردن؛ از راه قانوني ورود کنند و حقشان را بگيرند! اين کارگران اگر شکايت دارند بروند اداره کار، بروند دادگاهها، چرا با ساير کارگران درگير ميشوند و ماجرا درست ميکنند؟!
اين در حالي است که کارگران در پاسخ به اين ادعاها منکر درگيريهاي شخصي ميشوند و ميگويند: نمايندگان ما با شکايت خود مقامات بازداشت شدهاند و مساله اين است که ميخواهند فرافکني کنند و مطالبات ما را به حاشيه بکشانند؛ آيا عادلانه است که در اين بحران کرونا و گرماي هوا، زبالههاي مردم را جمع کنيم اما چندين ماه در انتظار دريافت مطالبات مزدي خود بمانيم؟!