نماد آخرین خبر

پدر بابک خرمدین اختلال سایکوپت دارد

منبع
تابناک
بروزرسانی
پدر بابک خرمدین اختلال سایکوپت دارد

تابناک/ يک روانشناس با اشاره به اينکه پدر بابک خرمدين داراي اختلال شخصيت ضد اجتماعي و سايکوپت است، گفت: مهم‌ترين ويژگي اين افراد خودشيفتگي بسيار بالا و پرخاشگري برآمده از آن است و جامعه و خانواده‌ها بايد به اين سمت پيش برود که خودشيفتگي و خودمحوري بچه‌ها را محدود سازند و کنترل کند. 

مهدي خوريانيان، روانشناس در برنامه‌اي با عنوان «تحليل پديده فرزندکشي و قتل‌هاي خانوادگي» که به صورت پخش زنده در اينستاگرام برگزار شد، اظهار کرد: تضمين سلامت فردي اعضاء جامعه بسيار اهميت دارد. زماني‌که افراد جامعه از سلامت خوبي برخوردار باشند سلامت جامعه نيز تضمين مي‌شود. تصوير ذهني که از جايگاه پدر و مادر داريم اين است که آنها نزديکترين و دلسوزترين افراد به فرزندان خود هستند و در خلوص آن هم شکي نيست ولي با اين اتفاقات تناقضي بين تصويري که ما از نقش پدري و مادري داشتيم پيش آمده است.
وي افزود: اين اتفاق رعب‌آوري و غافلگيري زيادي داشت. در همان ابتدا اظهار نظري از سوي قوه قضاييه صورت گرفت که بيشتر باعث نگراني و اضطراب در بين مردم شد. اين‌که عنوان شد پدر بابک خرمدين از سلامت روان برخوردار است باعث شد خيلي از آحاد جامعه شوکه شوند که چطور چنين فردي با چنين عملي از سلامت روان برخوردار است.
خوريانيان بيان کرد: رفتار، فکر و هيجاني را بيماري رواني مي‌گويند که چهار ويژگي داشته باشد؛ يک اينکه اين رفتار بدکارکردي داشته باشد. مورد دوم رنج و پريشاني رواني است؛ به عبارتي اختلال رواني براي کسي که دچار آن شده است رنج به وجود مي‌آورد. فکر، رفتار و هيجان فرد مبتلا به بيماري رواني از متوسط افراد جامعه انحراف دارد. يکي ديگر از علائمي که جزو اختلال رواني مي‌دانند زماني است که رفتار، تفکر يا هيجان فرد براي خود آن شخص يا ديگري خطرناک و تهديدکننده است.
اين روانکاو با بيان اينکه از منظر فرويد سلامت روان يک افسانه است، گفت: از ديدگاه فرويد تمام افراد روي کره زمين تا حدي دچار اختلالات رواني هستند. فقط فرويد سه شاخص کاربردي بيان مي‌کند و مي‌گويد افرادي که مي‌توانند کار کنند، عشق بورزند و روابط صميمانه بدون اضطراب داشته باشند و از ته دل، آزادانه و سخاوتمندانه بخندند اين سه گروه از افراد از اختلال رواني خيلي کمتري برخوردارند؛ به عبارتي کسي که سه ويژگي کار کردن، ابراز صميميت و آزادانه خنديدن را داشته باشد از اختلال رواني کمتري برخوردار است.

وي افزود: روانکاوي درخصوص ناخودآگاه افراد صحبت مي‌کند. ناخودآگاه بخش ناهشيار مغز است که ما به آن آگاه نيستيم، حتي نحوه راه رفتن و نگاه کردن و بسياري از رفتارهاي ما برآمده از ناخودآگاه ما است. ناخودآگاه ما در هنگام تولد شکل مي‌گيرد. در دوران کودکي کامل مي‌شود و تاثيراتش را در تمام شئون زندگي فرد مي‌گذارد.

عدم احساس گناه و پشيماني يکي از خصلت‌هاي بارز افراد سايکوپت است
خوريانيان با بيان اينکه اکبر خرمدين(پدر بابک خرمدين) داراي اختلال شخصيت ضد اجتماعي و سايکوپت است، گفت: از قاتل مي‌پرسند آيا از اين اتفاق پشيمان نيستي؟ آيا کابوس نمي‌بيني؟ و او پاسخ مي‌دهد که «من عذاب وجدان و احساس گناه ندارم پس کابوس هم نمي‌بينم. فردي که من از بين بردم يک شخص فاسد بوده است». عدم احساس گناه و پشيماني يکي از خصلت‌هاي بارز افراد سايکوپت است. اين گروه افراد نارسيست و خودشيفته و خودمحور هستند. اين افراد به شدت نيازهاي شخصي خودشان براي‌شان مهم است و اصلا به اين فکر نمي‌کنند که يک فرد ديگر مي‌تواند شخصيت و هيجان متفاوتي داشته باشد. اين افراد به شدت خودمحورند.
وي افزود: افراد سايکوپت رفتارهاي تکانشي دارند، بدون اينکه به عواقب کارشان فکر کنند و کاري مي‌کنند بدون اينکه پيامد آن را ببينند. آنها به شدت زودرنج هستند و تاب تحمل صحبت‌هاي مخالف را ندارند و به شدت تحريک‌پذيرند و سريعا رفتار پرخاشگرانه و خشمگينانه دارند. اکبر خرمدين در اختلاف احتمالي که با خانواده دارد از نهادي کمک نمي‌گيرد، خودش کارش را انجام مي‌دهد و کسي را که آرامش او را به هم بزند به راحتي حذف مي‌کند.
اين مدرس دانشگاه فردوسي عنوان کرد: بنده اصل و ملاک را اعمال اين فرد و قتل‌هايي که انجام داده، اظهارات دوست آرزو و خانواده فرامرز و همينطور صحبت‌هاي دانشجويان آقاي بابک خرمدين قرار مي‌دهم و اين منابع را معتبر مي‌دانم و صحبت‌هاي من بر پايه اظهارات اکبر خرمدين نيست زيرا اين شخصيت‌ها دروغگوهاي قهاري هستند. افراد سايکوپت بسيار فريبکار و مکار هستند و جاذبه سطحي ايجاد مي‌کنند. صحبت‌هاي آنها بسيار فريبنده است و با کلام‌شان ديگران را فريب مي‌دهند؛ بنابراين صحبت‌هاي اکبر خرمدين هيچ ارزشي ندارد.
خوريانيان ادامه داد: حال سوال اينجاست چرا مادر اين فرزندان با قاتل همدست بوده است؟ افراد سايکوپت با فريب، مکر و بازي دادن احساسات طرف مقابل مي‌توانند يک نفر را شريک و همراه خود سازند. اين افراد مي‌توانند با همين ويژگي فريبکارانه از ديگران بهره‌کشي و آنها را استثمار کنند. در مصاحبه‌اي مي‌شنويم که دوست آرزو مي‌گويد اکبر خرمدين دخترش را آزارجنسي مي‌داده و مادر باوجود اينکه مطلع بوده آرزو را دعوت به سکوت مي‌کرده است.
وي افزود: يکي از خصلت‌هاي اختلال شخصيت ضداجتماع اين است که اين افراد بسيار فريبکار هستند و ديگران را با دروغ و دغل همراه خود مي‌سازند و دم به تله قانون نمي‌دهند و ديگران را مجرم مي‌کنند. افراد سايکوپت از ديگران بهره‌کشي مي‌کنند. ممکن است خيلي از سياسيون انسان‌هاي سايکوپت باشند. در طول تاريخ افرادي مثل هيتلر کساني که کشتار وسيع انجام مي‌دهند و همينطور افرادي که بدون حد و مرز از ديگران بهره‌کشي مي‌کنند نمونه بارزي از شخصيت‌هاي سايکوپت هستند.
خوريانيان ضمن بيان اينکه تاريخ ما ماجراهايي درباره والدکشي و فرزندکشي وجود دارد، گفت: ما در ادبيات و تاريخ، قصه و مثل و داستان درخصوص فرزندکشي و والدکشي کم نداريم. در ابتداي تاريخ که قانون و سامان اجتماعي درکار نبود اين موارد را بسيار داشتيم، حتي در حيوانات نيز اين مورد وجود دارد که مثلا مادري فرزند خود را مي‌کشد.
اين مدرس دانشگاه افزود: همانطور که گفتيم مهم‌ترين ويژگي اين افراد خودشيفتگي بسيار بالا و پرخاشگري برامده از آن است . جامعه و خانواده‌ها بايد به اين سمت پيش برود که خودشيفتگي و خودمحوري بچه‌ها را محدود سازد و کنترل کند. ما نيازمند آموزش مخصوصا درمورد نحوه کنترل خشم هستيم. هرچقدر خودشيفتگي بالاتر باشد، پرخاشگري نيز بيشتر مي‌شود و بايستي ساختار حقوقي به سمتي برود که وخامت اين عمل هرچه بيشتر مشخص شود.

آخرين خبر تهران در اينستاگرام :
https://instagram.com/online.tehran