نماد آخرین خبر

تصویر ۳ قلاده روباه ترکمنی در گنبدکاووس ثبت شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تصویر ۳ قلاده روباه ترکمنی در گنبدکاووس ثبت شد

ايرنا/ رئيس اداره حفاظت محيط زيست گنبدکاووس گفت: به تازگي يکي از همکاران اين اداره موفق به تصويربرداري از سه قلاده روباه ترکمني در مناطق شمالي اين شهرستان مرزي شد که نشان مي‌دهد، نسل اين گونه کمياب منقرض هنوز نشده است.

احمد احمدي، ئيس اداره حفاظت محيط زيست گنبدکاووس اظهار کرد: اگرچه در ۳۰ سال گذشته مواردي از مشاهده روباه ترکمني در نواحي شمالي گنبدکاووس گزارش شده اما در اين مدت هيچ تصويري از اين گونه کمياب در شهرستان ثبت نشده بود.
وي، برضرورت برنامه‌ريزي براي حفظ اين گونه کمياب در مناطق شمالي گنبدکاووس تاکيد کرد و از مردم خواست از ورود به حريم زندگي اين حيوان پرهيز نمايند.
احمدي افزود: روباه ترکمني که از دسته پستانداراني هستند که در ترکمن صحرا و مناطق شمالي استان گلستان زيست مي‌کند به دليل تخريب زيستگاه و شکار توسط سگ گله طي چند سال اخير کم شده و در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست گنبدکاووس در رابطه با اقدامات محيط زيست درحوزه صيد و شکار نيز گفت: مناطق شمالي اين شهرستان به واسطه وجود سه تالاب بين المللي آلماگل، آجي‌گلي و آلاگل يکي از زيستگاه‌هاي مهم پرندگان در گلستان است و صيد پرندگان شکاري هر ساله توسط افراد سودجو با به‌کارگيري مردم بومي از مردادماه آغاز مي‌شود.
وي بابيان اينکه سودجويان پرندگان را با مبالغ بسيار ناچيز از مردم بومي خريداري و با قيمت بالا به شيخ‌نشينان عرب و متمول برخي کشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس مي‌فروشند، افزود: سال گذشته ماموران يگان حفاظت محيط زيست شهرستان ۷۱ پرونده تخلف شکار و صيد براي ۱۰۱ نفر تشکيل دادند که در مقايسه با سال قبل آن که ۴۰ پرونده براي ۵۰ متخلف بود، افزايش ۲ برابري داشت.
احمدي همچنين با مهم دانستن برخورد با ايجاد کنندگان آلايندگي مانند واحدهاي توليدي، صنعتي و خدماتي و يکسري افراد حقيقي، اضافه کرد: اين واحدهاي در گنبدکاووس شناسايي شدند و با توجه به نوع فعاليت در بحث آلايندگي به صورت ماهانه و فصلي مورد پايش قرار مي‌گيرند و با محرز شدن آلايندگي اخطاريه دريافت مي‌کنند و در صورت بي‌توجهي در نهايت تعطيل مي‌شوند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست گنبدکاووس افزود: سال گذشته در مجموع ۴۳۷ مورد از واحد توليدي، صنعتي و مراکز خدماتي شهرستان پايش شدند و در نهايت ۵۲ مورد اخطاريه زيست محيطي براي واحدهاي متخلف صادر شد.
وي ادامه داد: در بحث پاسخ به استعلام برخي مراجع صدور مجوز مانند جهادکشاورزي، صنعت، معدن و تجارت، شيلات و بنياد مسکن انقلاب اسلامي در اين مدت ۲۲۰ مورد پرونده به اداره محيط زيست گنبدکاووس ارجاع و در نهايت براي ۱۲۰ مورد در راستاي استقرار واحدهاي توليدي، صنعتي و خدماتي و ۷۵ مورد در راستاي بهره‌برداري، توسعه و افزايش ظرفيت واحدهاي توليد مجوز لازم صادر شد.
احمدي با يادآوري اينکه از ۱۱ سال قبل با راه‌اندازي سايت زباله شرق گلستان در آزادشهر و انتقال زباله‌هاي توليدي مناطق روستايي و شهري منطقه به جاي سايت قديم زباله در جاده نفت گنبدکاووس به اين سايت، اضافه کرد: به سبب اينکه شهرداري گنبدکاووس به وعده خود در رابطه با بهسازي  سايت ۱۶۰ هکتاري قديم دفن زباله و تبديل آن به فضاي سبز عمل نکرده، شاهد تخليه زباله توسط افراد متخلف در اين منطقه هستيم.
همچنين رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري گنبدکاووس نيز امروز شنبه به مناسبت هفته محيط زيست با رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ديدار کرد.
فرشيد رحماني در اين ديدار از امضاي تفاهم‌نامه‌ همکاري بين يگان حفاظت ادارات منابع طبيعي و محيط زيست گنبدکاووس در چند روز آينده خبر داد و گفت: با وجود اهداف مشترک در زمينه حفاظت و حمايت از سرزمين و عرصه‌هاي ملي و محيط زيستي همکاري ميان اين ۲ اداره بيشتري خواهد شد.
وي افزود: با توجه به نقش تاثيرگذار مردم در حفظ منابع طبيعي و محيط زيست، تاکنون ۵۰۰ نفر از اقشار مختلف گنبدکاووس موفق به دريافت کارت هميار طبيعت شدند.

آخرين خبر گلستان در اينستاگرام :
Instagram.com/golestan_today