تذکر به ۱۰ طلافروش اردبیلی در سال گذشته

ايسنا/ مديرکل استاندارد استان اردبيل گفت: در سال گذشته کارشناسان اين اداره کل در بازديد از طلافروشيها تنها ۱۰ مورد مغايرت جزيي مشاهده کردند که در اين مورد نيز تذکرات لازم به واحدهاي صنفي و توليدي مربوطه داده شده است.
هاشم علايي، مديرکل استاندارد استان اردبيل اظهار کرد: کارشناسان اداره استاندارد به همراهي اکيپ مشترک از حدود ۱۰۰ واحد صنفي و توليدي طلا بازرسي و نمونهبرداري کردهاند تا استاندارد طلافروشيها را مورد رصد قرار دهند.
وي با بيان اينکه بر اساس قانون تقويت و توسعه نظام استاندارد، سازمان استاندارد تنها مرجع رسمي کشور در تعيين عيار و انگ گذاري مصنوعات فلزات گرانبها است، تصريح کرد: براي شناسايي و رهگيري واحدهاي توليدي مرتبط، کدي توسط ادارات کل استاندارد به توليدکنندگان اعطا ميشود که اين کد شناسايي براي مصنوعات طلا از يک حرف لاتين مختص هر استان(بهعنوانمثال براي استان اردبيل حرف D و شماره سري) تشکيل ميگردد.
علايي ادامه داد: کارشناسان اداره کل استاندارد استان براي کنترل مصنوعات فلزات گرانبها بهصورت اکيپ مشترک شامل تعزيرات، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتحاديه مربوطه با برنامهريزيهاي مناسب اقدام به بازرسي از واحدهاي صنفي استان ميکنند و در صورت مشاهده موارد مغاير، موضوع از طريق مراجع قضايي پيگيري ميشود.
مديرکل استاندارد استان اردبيل تصريح کرد: نظارت بر حسن اجراي استانداردهاي اجباري و کليه کالاها و خدمات داراي پروانه کاربرد علامت استاندارد و همچنين آزمايش و تطبيق نمونه کالا و خدمات با استانداردهاي مربوط يا ضوابط و مقررات فني مورد قبول بر اساس ماده ۷ قانون طرح تقويت و توسعه نظام استاندارد برعهده ادارات کل استاندارد استانها است.
علايي افزود: اداره کل استاندارد استان در يک سال گذشته با برنامهريزيهاي مناسب و اصولي هزار و ۱۳۶ مورد نمونهبرداري و آزمون براي کنترل کيفيت فرآوردههاي توليدي استان انجام داده است که از اين تعداد ۸۸۹ مورد مطابق با استانداردهاي ملي مربوط بوده و ۲۴۷ مورد مغايرت استاندارد ملي تشخيصدادهشده است که در راستاي اعمال ضوابط و مقررات سازمان و بهمنظور رفع مغايرتهاي مزبور، به واحدهاي توليدي اخطار و تذکر داده شده است. به گفته علايي، در صورت تکرار مغايرتها با تعليق و ابطال پروانه علامت استاندارد و جلوگيري از توليد انبوه، با واحدهاي توليدي خاطي برخورد و نسبت به جمعآوري کالاهاي مغاير با استانداردها از سطح بازار اقدام ميشود.
اين مسئول تشريح کرد: دررابطهبا عمده مغايرتها نيز به جهت اينکه تنوع فرآورده بسيار زياد ميباشد طور يکه در حال حاضر ۵۹۰ فرآورده تحت نظارت و کنترل اين اداره کل است، هر فرآورده باتوجهبه فاکتورهاي مورد آزمون مغايرتهاي متفاوتي دارند که براي مثال عمده مغايرت فرآورده آرد، رطوبت و خاکستر بوده و در فرآورده نوشيدنيهاي بدون گاز، بريکس و PH و يا در برخي از فرآوردهها بستهبندي و نشانهگذاري نيز ميتواند جز مغايرتهاي عمده محسوب گردد.
مديرکل استاندارد استان اردبيل اظهار کرد: باتوجهبه اينکه سازمان ملي استاندارد ايران نقش مشاور را در سر حوله فعاليتهاي خود قرار داده و همين هدف را نيز در پيش گرفته و انجام ميدهد، اگر واحدي در خصوص استاندارد مشکلي داشته باشد سعي بر اين داريم که آنها را به سمت ارتقا و بهبود کيفيت هدايت کنيم.