نماد آخرین خبر

دبیرخانه کشاورز گلستان در مقابله با خشکسالی از مسوولان درخواست کمک کرد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دبیرخانه کشاورز گلستان در مقابله با خشکسالی از مسوولان درخواست کمک کرد

ايرنا/ دبيرخانه کشاورز گلستان با اشاره به خشکسالي سال زراعي جاري و خسارت فراوان به هزاران هکتار اراضي کشاورزي، براي حمايت از کشاورزان و بهره برداران اين استان از مسوولان درخواست کمک کرد.

عليقلي ايماني دبيرخانه کشاورز گلستان اظهار داشت: امسال ۱۰۰ هزار هکتار از اراضي زير کشت گندم، جو و کلزا شمال گلستان به دليل کاهش بارندگي از بين رفته و در مناطق مياني و جنوب استان نيز خريد تضميني گندم از بهره‌برداران منطقه به ۵۰۰ هزار تن نرسيده است.
وي ادامه داد: در سال هاي زراعي گذشته خريد تضميني گندم از بهره برداران گلستان بيش از يک ميليون تن بود.
وي اختصاص تسهيلات بانکي ارزان قيمت، بخشودگي سود و کارمزد وام هاي دريافتي کشاورزان، مهلت يکساله پرداخت تسهيلات بانکي، حمايت مالي در توسعه و تجهيز اراضي زير کشت به سيستم آبياري تحت فشار و کمک بلاعوض به کشاورزان فاقد بيمه محصولات کشاورزي و خسارت ديده از بلاياي طبيعي از جمله خشکسالي را از جمله راه حل هاي کاهش مشکل کشاورزان خسارت ديده از خشکسالي اخير دانست.
ايماني همچنين بر سرمايه گذاري بيش از گذشته در اجراي طرح کشاورزي قراردادي با همکاري کارخانه هاي صنايع تبديلي در کوتاه کردن دست واسطه ها و دلالان تاکيد کرد و افزود: با اين اقدام و عملياتي شدن آن، الگوي کشت به وجود آمده و درآمد بهره برداران منطقه پايدار خواهد شد.
دبير خانه کشاورز گنبدکاووس نيز با اشاره به اين که کشاورزي گلستان به نقشه راه نياز دارد، گفت: بهره برداران بخش کشاورزي استان سالهاست که با مسايل و مشکلات عديده در راه توليد مواجهه هستند که رفع آن به استفاده بيشتر از ظرفيت هاي موجود و همراهي بيش از گذشته مسوولان نياز دارد.
فريد عابدي افزود: استفاده از آب درياي خزر در تامين آب زراعي و حتي توليد انرژي، ارتباط کشاورزي با شرکت‌هاي دانش بنيان ، تاکيد بر استفاده از آب هاي رودخانه ها در توليد برنج و سرمايه گذاري مزارع به سمت محصولات کم آب طلب و سود آور از جمله گياهان داوريي را از جمله اين راهکارها دانست.
مطابق گزارش مسوولان سازمان جهادکشاورزي گلستان، اين استان در توليد دانه هاي روغني کلزا ، سويا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پيله تر ابريشم، ميگو و پنبه رتبه سوم، ماهيان پرورشي و خاوياري رتبه چهارم و جو و زيتون رتبه پنجم کشوري را دارد.
استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزي دارد که حدود ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعي و باغي فعاليت داشته و بيش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مديريت حداکثر ۴ هکتار زمين هستند.
توليد سالانه محصولات کشاورزي گلستان در سال زراعي قبل پنج ميليون و ۱۶۰ هزار تن بود.
گلستان با وسعت بيش از ۲۰ هزار کيلومتر مربع وسعت ، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۵۳ هزار هکتار زمين زراعي، ۳۲ هزار هکتار باغ و چهار ميليون واحد دامي دارد.
اقتصاد اصلي ساکنان گلستان با جمعيت يک ميليون و ۸۶۹ هزار نفر برپايه کشاورزي استوار است.

آخرين خبر گلستان در اينستاگرام :
Instagram.com/golestan_today