شمار مبتلایان کرونا در زنجان از ۹۸ هزار نفر گذشت

فارس/ از آغاز شيوع ويروس کرونا در استان زنجان، ابتلاي ۹۸ هزار و ۹۹ نفر به بيماري کوويد۱۹ در تستهاي آزمايشگاهي تاييد شده، که ابتلاي ۳۳۰ نفر از اين آمار طي ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان، از اسفندماه سالگذشته تاکنون ابتلاي قطعي ۹ هزار و ۹۷۰ نفر از بيماران بستري در استان زنجان به کوويد۱۹ بر اساس تستهاي آزمايشگاهي تاييد شده که ۸ هزار و ۳۶۲ نفر از آنها بعد از بهبودي، از بيمارستان ترخيص شدهاند.
بر اساس همين گزارش آمار بيماران سرپايي مبتلا به کوويد۱۹ از آغاز شيوع ويروس کرونا در اين استان، بر اساس تستهاي آزمايشگاهي ۸۸ هزار و ۱۲۹ مورد بوده است که ۳۱۳ مورد از آنها طي ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است که با اين حساب مجموع مبتلايان به اين بيماري در استان به ۹۸ هزار و ۹۹ نفر رسيده است.
در حال حاضر ۳۰۰ نفر در بيمارستانهاي استان زنجان به دليل ابتلا به کوويد۱۹ و يا مشکوک بودن بستري هستند که ۱۷ مورد از اين آمار جزو مبتلايان روز هستند.
براساس همين گزارش آمار تجميعي بيماران بستري شده در بيمارستانهاي استان زنجان شامل بيماران مبتلاي قطعي به کوويد۱۹ و همچنين مشکوک ۲۸ هزار و ۱۰۶ نفر اعلام شده است.
همچنين طي مدت زمان شيوع ويروس کرونا يک هزار و ۵۲۶ نفر جان خود را از دست دادهاند که يک نفر از آنها جزو آمار روزانه است.
مردم نبايد دغدغه نوع واکسن را داشته باشند
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان با تاکيد بر اينکه همه واکسنهايي که مورد تاييد وزارت بهداشت قرار گرفته اند قابليت تزريق دارند افزود: هرکس در گروه مورد نظر هر واکسني در دسترس باشد بايد تزريق کند و دغدغه نوع واکسن نداشته باشد.
پرويز قزلباش استقبال مردم استان براي تزريق واکسن را بسيار خوب ارزيابي کرد و ولي اين اقدام اين کافي ندانست و گفت: گروههاي پرخطر بالاي ۸۰ سال واکسينه شدند که ۲۰ درصد باقي مانده و با وجود تماس و پيگيري متعدد مراجعه صورت نگرفته است.
وي همکاري مردم و رسانههاي گروهي و سمنها و نهادهاي خيريه را براي ترغيب و تشويق مردم در جهت بالا بردن آگاهي مردم براي تزريق گروههاي پرخطر بسيار کمک کننده دانست و افزود: اگر روند واکسيناسيون تسريع شود آرامش در جامعه بيشتر خواهد شد و ايمني کلي در جامعه ايجاد ميشود و مرگ مير ها در پيک هاي احتمالي بعدي کمتر اتفاق خواهد افتاد.
وي با اعلام اينکه انتخاب واکسن در مراکز تزريق واکسن اختياري است، ادامه داد: در صورت وجود چند نوع واکسن شهروندان ميتوانند نوع واکسن را انتخاب کنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان تزريق واکسن براي افراد با معلوليت خاص و گروههاي در معرض آسيب را تابع پروتکلهاي کشوري عنوان کرد و افزود: فعلا روند تزريق واکسن در کشور به صورت سني است و منتظر دستور العملهاي براي واکسيناسيون اين گروه نيز هستيم.
وي با بيان اين مطلب که همه واکسنهايي که مورد تاييد وزارت بهداشت قرار گرفتهاند قابليت تزريق دارند، تاکيد کرد: بهترين کار در شرايط موجود تزريق اولين واکسن است که در چرخه واکسيناسيون قرار دارد.
قزلباش مقايسه بين واکسنها را نادرست و تصوري غلط خواند و گفت: هر کس در گروه مورد نظر هر واکسني در دسترس باشد بايد تزريق کند و واکسنهاي موجود در مراکز مورد تاييد وزارت بهداشت است به شرطي که در اولين فرصت و بدون دغدغه تزريق شود.