تاثیر عصاره برگ لیمو ترش در ترمیم زخم موش ها
ايسنا/ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي ايلام با انجام يک مطالعه بر روي موشها، تاثير عصاره برگ ليموترش را در ترميم زخمها بررسي کردند.
پوست بدن در حفاظت، دفع مواد زايد و حفظ هموستاز بدن نقش مهمي دارد. يکي از مهمترين مسائل علم پزشکي، مسئله درمان زخمها در کوتاهترين زمان ممکن و با کمترين عوارض جانبي است. افزايش سرعت بهبود زخم، از نظر اقتصادي و همچنين از نظر بهداشتي اثرات زيادي به دنبال دارد. به همين دليل، پژوهشهاي مختلفي به طور اختصاصي براي استفاده از روشهاي درماني جديد شامل استفاده از داروهاي شيميايي، گياهي، هوميوپاتي و روشهاي فيزيکي مثل ليزر درماني و ساير روشهاي درماني، روز به روز در حال پيشرفت است.
در دهههاي اخير، استفاده از طب گياهي به عنوان يک روش کارآمد و استراتژيک، در دستور کار اکثر کشورهاي دنيا از جمله ايران قرار گرفته است. ليموترش ميوه رسيده گياه Citrus limonum از خانواده روتاسه است که به عنوان منبع غني از ويتامين C، يکي از مهمترين آنتي اکسيدانها، شناخته شده است.
فوايدي همچون بالا بردن عملکرد سيستم ايمني بدن، تصفيه کننده خون، بهبود دهنده نقرس، چاقي، دفع رسوبات ادراري و صفراوي، يرقان، مالاريا، استفاده در محل گزيدگي حشرات، ضد سرخک، مخملک، روشن کننده پوست و... از فوايد ليمو ترش است.
برگ اين ميوه غني از آنتياکسيدان است و در طب سنتي براي التيام سريعتر زخم ها مورد استفاده قرار ميگيرد. بر همين اساس؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي ايلام با انجام يک مطالعه پس از ساخت پماد عصاره برگ ليمو ترش و نانو ذره نقره، تاثير آن را در ترميم زخم پوستي موش بررسي کردند.
نتايج اين مطالعه نشان داد که پماد تهيه شده از عصاره برگ ليموترش و نانو ذره نقره سنتز شده از اين عصاره توانست در ترميم زخم پوستي مدل حيواني اثرات بسيار خوبي داشته باشد.
پژوهشگران اين تحقيق بر اساس نتايج بهدست آمده ميگويند: پس از انجام کارآزماييهاي باليني و مطالعات بيشتر، شايد بتوان در التيام انواع زخمهاي پوست انساني از عصاره برگ ليمو ترش استفاده کرد.
نتايج اين پروژه تحقيقاتي با عنوان « تهيه فرمولاسيون پماد عصاره آبي برگ ليموترش و ارزيابي آن بر روند ترميم زخم در موشهاي صحرايي نر: يک مطالعه ي فارماکولوژيکي، بيوشيميايي و هيستوپاتولوژيکي» در پايگاه نتايج پژوهشهاي سلامت کشور منتشر شده و حوري قانعي الوار، ناصر عباسي، محمد مهدي زنگنه، روح الله مرادي و اکرم زنگنه؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي ايلام در انجام اين طرح تحقيقاتي مشارکت داشتند.