آغاز کشت زعفران در ۳۵۰ هکتار از اراضی آزادشهر استان گلستان

فارس/ مدير جهادکشاورزي آزادشهر گفت: در اين شهرستان بالغ بر ۳۵۰ هکتار از اراضي زير کشت زعفران است و هر ساله بر سطح آن افزوده ميشود، آزادشهر، قطب توليد اين محصول ارزشمند در استان گلستان است.
استان گلستان رتبه هشتم کشت و توليد زعفران کشور را داراست که کشت و توسعه آن ميتواند به رونق اقتصادي منطقه، افزايش درآمد خانوارهاي روستايي و مهاجرت معکوس روستايان کمک کند.
کشت زعفران از اوائل شهريور آغاز ميشود و تا اواخر همين ماه ادامه دارد و برداشت آن از اوائل آبان آغاز ميشود، برداشت اقتصادي آن از سال دوم است و بين پنج سال تا هفت سال ادامه دارد.
حسين ممشلي مدير جهادکشاورزي آزادشهر اظهار کرد: برخورداري اين شهرستان از آب و هواي مناسب و مطلوب و نيز بالا بودن مواد آلي خاک در بخش «چشمهساران»، اين منطقه را مناسب کشت زعفران کرده است و عملکرد در واحد سطح و نيز کيفيت محصول، از درجه بسيار مناسبي در سطح کشور برخوردار است.
حسين ممشلي اظهار کرد: تقريباً ۶۰ درصد سطح زير کشت اين محصول بارآور بوده و عملکرد برداشت 2 هزار و ۳۰۰ کيلوگرم گل مورد انتظار است، در سنوات گذشته، برداشت تا ۱۸ کيلوگرم گل در هکتار نيز صورت گرفته است، ۴۰ درصد مزارع نيز يک تا دو ساله هستند که عملکرد در اين اراضي کمتر و بين يک تا چهار کيلوگرم گل متغير است.
وي تصريح کرد: بيشترين سطح کشت در شهرستان به ترتيب در روستاهاي «وامنان»، «نراب»، «کاشيدار» و «سيپچال» بخش «چشمهساران» واقع هستند.
مدير جهادکشاورزي آزادشهر گفت: بهرهبرداران يک شرکت تعاوني با نام «شرکت تعاوني زعفرانکاران وامنان» با بيش از يکهزار و ۵۰۰ عضو دارند که داراي دستگاههاي خشککن و بستهبندي است و موفق به دريافت برند و مجوزهاي استاندارد و بهداشت نيز شده و در انديشه صادرات محصول است، اين شرکت در زمينه کشت و توليد گياهان دارويي و فرآوردههاي آن نيز فعال است.
ممشلي با اشاره به برخي از حمايتهاي جهادکشاورزي از توسعه اين محصول گفت: کشاورزان در مرحله داشت، برداشت و بستهبندي با مشکلاتي مواجه بودهاند که حضور کارشناسان اين مديريت و مرکز جهادکشاورزي «فارسيان» در مزارع و در کنار کشاورزان در مراحل مختلف توليد محصول نظير داشت، گلدهي، برداشت، آبياري، تغذيه گياهي و ... و برگزاري دورههاي آموزشي با موضوعات بيوشيميايي و فيزيکي، تاثير مثبتي در بهبود کيفيت کاشت تا برداشت اين محصول داشته است و با حفظ بهداشت و کاهش فاکتورهاي ميکروبي به خصوص در زمان برداشت با داشتن دستکش و سبد و خشک کردن کلاله و بستهبندي بهداشتي آن، زعفران اين منطقه را قابل تعريف و به يک محصول شاخص استان تبديل کرده است.
ايران با توليد حدود ۴۰۰ تن در سال بزرگترين توليد کننده و صادر کننده زعفران دنياست که با افزايش صنايع بستهبندي و تبديلي ميتواند افزايش در آمد صادراتي کشور را به همراه بياورد.
تاکنون ۴۸۰ هکتار اراضي گلستان زير کشت زعفران رفته و پيشبيني ميشود امسال ۵۰ هکتار به سطح زيرکشت زعفران استان اضافه شود.
گفتني است حجتالاسلام احمدي عضو تعاوني زعفران «وامنان» که نخستين بار ۲۶سال پيش اين گياه دارويي را به مردم روستاي خود معرفي کرده گفت: هر کيلو پياز زعفران ۷ هزار تومان تا ۸ هزار تومان قيمت دارد و هر کيلوگرم زعفران ۱۰ ميليون تومان تا ۱۱ ميليون تومان فروخته ميشود که اگر بستهبندي شود يک ميليون تومان افزايش قيمت خواهد يافت.
زعفران ارزش غذايي بالا و خواص دارويي بسياري از جمله ضدافسردگي و نشاطآور دارد که بهبود عملکرد دستگاه گوارش را موجب ميشود.
آخرين خبر گلستان در اينستاگرام :
Instagram.com/golestan_today