افزایش افکار خودکشی و افسردگی بین پرستاران ملایری صحت ندارد

ايسنا/ رئيس نظام پرستاري شهرستان ملاير درباره آمار و نتايج يک پژوهش مبنيبر افزايش افکار خودکشي و افسردگي در بين پرستاران شهرستان ملاير، گفت: افزايش افکار خودکشي و افسردگي در بين پرستاران شهرستان ملاير صحت ندارد.
غلامرضا مباشري، رئيس نظام پرستاري شهرستان ملاير با اشاره به مصاحبه اخير رئيس انجمن روانشناسي تربيتي ايران درباره آمار و نتايج يک پژوهش مبني بر افزايش افکار خودکشي و افسردگي در بين پرستاران شهرستان ملاير، اظهار کرد: نتايج بهدست آمده در اين تحقيق بر اساس ۲۰ تا ۳۰ پرسشنامه بوده که به دو سوم پرستاران تعميم داده شده است يعني نتايج دادهسازي بوده و جامعه پرستاري شهرستان که شامل ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرستار ميشود، در اين پژوهش مشارکتي نداشتند.
وي افزود: در اين پژوهش که توسط دانشگاه اراک چاپ و منتشر شده است، آمده که تعدادي پژوهشگر به مدت يک ماه در سه بيمارستان شهرستان شامل بيمارستان امام حسين(ع)، بيمارستان دکتر غرضي و بيمارستان مهر حضور داشتند.
مباشري ادامه داد: در اين پژوهش گفته شده که دو سوم پرستاران شهرستان، تعدادي پرسشنامه پر کردند و نتايج تحقيق بر اساس همين پرسشنامهها بهدست آمده است اين در حاليست که بنده از تمامي پرستاران بيمارستان امام حسين(ع) درباره پرسشنامه سوأل کردم و هيچ يک از آنها نه پرسشنامهاي پر کردند و نه پژوهشگري در بيمارستان مشاهده کردند.
وي با بيان اينکه طي يک تماس تلفني با پژوهشگر اين تحقيق مشخص شد که نتايج داده سازي بوده است، گفت: طبق بررسيهاي انجام شده، مشخص شد نتايج بهدست آمده در اين تحقيق بر اساس ۲۰ تا ۳۰ پرسشنامه بوده که به دو سوم پرستاران تعميم داده شده است يعني نتايج تحقيق داده سازي بوده و جامعه پرستاري شهرستان که شامل ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرستار ميشود، در اين پژوهش مشارکتي نداشتند.
رئيس نظام پرستاري شهرستان ملاير افزود: حتي اگر مراحل اين پژوهش به درستي انجام شده و نتايج صحيح بهدست آمده است بايد قبل از رسانهاي کردن موضوع و براي مداخله در اين زمينه، ابتدا مسئولان ذيربط در جريان قرار مي گرفتند.
وي با بيان اينکه چنين پژوهشهايي بايد علاوه بر شهرستانها، در استانها و شهرهاي بزرگ انجام شود، مطرح کرد: اينکه چنين پژوهشي در شهرستاني مانند ملاير با ۵۰۰ پرستار انجام شود، قابل تعميم به کل کشور و جامعه پرستاري نيست و پيشنهاد ما اين است که علاوه بر انجام اين پژوهش در شهرها و استانهاي بزرگتر، نتايج تحقيق با ديگر گروههاي شغلي از جمله فرهنگيان و کارمندان ساير ادارات مقايسه شود.
مباشري بيان کرد: اينکه نوک پيکان به سمت جامعهاي باشد که در دوران شيوع کرونا با ايثار و از خودگذشتگي، نقش مهمي در سلامت جامعه ايفا ميکنند، سبب سوء استفاده برخي شبکههاي معاند خواهد شد.
رئيس نظام پرستاري شهرستان ملاير به وجود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار پرستار در وزارت بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در دوران شيوع بيماري کرونا مهاجرت پرستاري از ملاير به ديگر کشورها را نداشتيم اما ملاير تنها ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر از جامعه پرستاري کشور را به خود اختصاص داده است و نميتوان نتيجه گرفت که مهاجرت پرستاران در هيچ نقطهاي از کشور وجود نداشته است.
مباشري اظهار کرد: شايد يکي از دلايل اين عدم مهاجرت، دسترسي کمتر پرستاران شهرستان نسبت به ديگر شهرهاي بزرگتر است و بهطور کلي تمايل پرستاران به کار در ديگر کشورها در دوران شيوع بيماري کرونا افزايش يافته است چرا که امکانات بيشتري در اختيار آنان قرار ميگيرد.
وي با تاکيد بر شرايط سخت کاري پرستاران، گفت: در حال حاضر بسياري از پرستاران بهصورت شرکتي يا قراردادي کرونا با حقوق و مزاياي پايين و امنيت شغلي کم مشغول به کار هستند. پرستاران هم مانند همه مردم، به کشور خود عِرق دارند و در صورت تأمين امنيت شغلي، علاقهمند به خدمت در کشور خود هستند.
مباشري تعيين تکليف استخداميها، نيروهاي جديد و تبديل وضعيت قرارداديها را روح تازهاي دانست که به جامعه پرستاري دميده ميشود و گفت: درخواست ما از مسئولان پيگيري مطالبات به حق پرستاران است چرا که اگر به اين جامعه خسته نسيمي بوزد، روحيه ميگيرند.
وي يادآور شد: در حال حاضر جامعه پرستاري در خط مقدم جنگ قرار دارد و پرستاران باز کننده معابر مين در ميدان جنگ هستند. پس توجه بيشتر به مطالبات به حق آنان، تأثير بسزايي در روحيه آنها خواهد داشت.