نماد آخرین خبر

مدیریت پسماند در غرب گیلان به معضل تبدیل شده است

منبع
ايمنا
بروزرسانی
مدیریت پسماند در غرب گیلان به معضل تبدیل شده است

ايمنا/ شهردار چوبر گفت: به دليل تاخير بيش از حد در احداث کارخانه کمپوست تالش، کمبود تجهيزات و امکانات، مديريت پسماند و مشکلات زيست محيطي در شهرهاي غرب استان گيلان به يک معضل تبديل شده است.

حامد قلي پور شهردار چوبر اظهار کرد: احداث کارخانه کمپوست غرب استان گيلان در محدوده آغاسي محله روستاي جوکندان شهرستان تالش، از سال ۱۳۸۲ آغاز شده و تأخير بيش از حد در ساخت اين کارخانه و کمبود امکانات و تجهيزات، مديريت پسماند و مشکلات زيست محيطي در ۱۱ شهر غرب گيلان شامل تالش، اسالم، پره سر، رضوانشهر، ماسال، شاندرمن، ليسار، حويق، چوبر، آستارا و لوندويل را به يک معضل تبديل کرده است.
وي با تاکيد بر اينکه احداث کارخانه کمپوست غرب گيلان بايد سال‌ها پيش به اتمام مي‌رسيد و با بهره برداري از اين کارخانه، مشکلات زيست محيطي و پسماند شهرهاي غرب گيلان مرتفع مي‌شد. تصريح کرد: مسئولان متولي تالش هر ساله قول مي‌دهند، که کارخانه کمپوست غرب گيلان افتتاح مي‌شود، اما سال‌ها است که اين وعده آنها عملي نشده است.
شهردار چوبر با بيان اينکه روزانه هفت تن زباله در چوبر توليد مي‌شود که ۵۰ درصد آن متعلق به روستاها است، افزود: دهياران و بخشداران بايد در راستاي تفکيک زباله از مبدا با شهرداري چوبر همکاري کنند.
وي با تاکيد بر اينکه به دليل کمبود تجهيزات و امکانات لازم، توانايي مديريت پسماند و کنترل شيرابه‌هاي زباله‌ها را نداريم. تصريح کرد: زباله توليدي در چوبر در اطراف پارک جنگلي که حدود ۳۵۰ متر از درياي خزر فاصله دارد دفن مي‌شود و شيرابه‌هاي آن به داخل دريا و آب‌هاي زير زميني مي‌ريزد و در حال حاضر ۸۰ درصد محل دفن نيز پر شده است.
قلي پور افزود: اگر ميزان اعتباراتي که سال‌هاي پيش براي احداث کارخانه کمپوست غرب گيلان، به شهرداري تالش به عنوان شهر مبدا، اختصاص يافت. براي خريد تجهيزات مديريت پسماند در اختيار شهرداري‌ها قرار مي‌گرفت. بسياري از مشکلات فعلي پسماند در شهرهايي مثل چوبر مرتفع مي‌شد.
وي خاطرنشان کرد: در يک ماه اخير، طي فراخواني در شبکه اجتماعي از شهروندان نيازمند سطل زباله، دعوت کرده ايم و با درخواست آنها، شهرداري بيش از ۴۰ سطل زباله توري در مقابل در منازل نصب کرده است.
شهردار چوبر با بيان اينکه در حال حاضر تفکيک زباله از مبدا در اين شهر توسط پيمانکار بخش خصوصي انجام مي‌شود، اما رضايت بخش نيست، افزود: پيمانکاران بخش خصوصي که تمايل دارند، به صورت اصولي در زمينه طرح تفکيک زباله از مبدا با شهرداري چوبر همکاري کنند مديريت شهري با آغوش گرم از آنها استقبال مي‌کند.
قلي پور افزود: از مسئولان متولي در حفاظت محيط زيست و شبکه بهداشت و همچنين سازمان‌هاي مردم نهاد درخواست مي‌کنيم در راستاي آموزش و فرهنگ سازي تفکيک زباله از مبدا، در بين شهروندان به شهرداري چوبر کمک کنند تا بتوانيم مقدار زباله توليدي در اين شهر را کاهش دهيم.
شهر ساحلي چوبر در بخش حويق شهرستان تالش در غرب استان گيلان واقع شده است.

آخرين خبر گيلان در اينستاگرام :
https://instagram.com/gilan_today