گلوی خشکیده ۳۵۰۰ خانوار روستایی در زنجان، تَر شد

ایرنا/ خشکسالی و کمبود آب در زنجان همانند سایر مناطق کشور مشکلاتی را در روستاهای استان ایجاد کرده بود که با همت شرکت آب و فاضلاب گلوی خشکیده سه هزارو ۵۰۰ خانوار ناشی از بی آبی، تَر شد و از این بحران خارج شدند.
علیرضا جزءقاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در این باره گفت: در حال حاضر از ۹۰۷ روستای این استان، ۶۱۷ روستا با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش این شرکت قرار دارند.
علیرضا جزءقاسمی اظهار کرد: با اجرای پروژه آبرسانی تک روستایی و پروژه مجتمع روستایی در استان و سایر اقدامات اساسی ۷۰ روستا در استان با بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار از تنش آبی خارج شدند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۶۲ منبع برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای ۶۱۷ روستاها وجود دارد که از این تعداد ۳۶۴ حلقه چاه، ۲۴۰ مورد قنات و ۱۸۵ مورد نیز چشمه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: برای ۲۰ روستا نیز از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه در قالب پویش "الف - ب - ایران" آب رسانی پایدار انجام شد.
رنج بیآبی در چهره ۱۳۱ روستای استان زنجان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: تنش بی آبی بر چهره ۱۳۱ روستای استان زنجان نشسته است.
جزءقاسمی یادآوری کرد: در این روستاها ۱۹ هزار و ۴۸۰ خانوار با ۷۳ هزار و ۳۲۷ نفر ساکن هستند.
وی، مشکل کمبود آب در این تعداد روستاها را کمبود منابع آبی، عدم رعایت الگوی مصرف، استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری باغات، احشام و انشعاب های غیرمجاز برشمرد و افزود: انشعاب های غیرمجاز آب آشامیدنی در روستاهای استان و استفاده از این مایه حیات برای آبیاری درختان، باغچه ها و احشام نیز جزو چالش های جدی بر سر راه تامین آب شرب پایدار در استان زنجان محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: بیشترین مشکل کم آبی در شهرستان های زنجان با ۴۳ روستا، خدابنده با ۲۸ روستا و ماهنشان با ۲۳ روستاست.
جزءقاسمی اظهار گرد: در شهرستان های طارم و ایجرود به ترتیب ۱۲ و ۱۱ روستا، ابهر ۹ روستا و سلطانیه نیز پنج روستا در بحران بی آبی قرار دارند.
وی تاکید کرد: کاهش مصرف آب، ترویج مصرف بهینه، رعایت الگوی مصرف و گزارش انشعاب های غیرمجاز از جمله اقداماتی است که مردم می توانند به شرکت آب و فاضلاب کمک کنند تا این روستاها از بحران موجود خارج شوند.
آبرسانی سیار برای ۲۴ روستا انجام می شود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: تابستان امسال نیز با تمهیدات انجام شده هیچ کمبود آبی در حوزه شهری استان نبود و در حوزه روستایی نیز برای ۲۴ روستای دارای مشکل آب آشامیدنی آبرسانی با تانکر و به صورت سیار انجام می شود.
جزءقاسمی ابراز کرد: متاسفانه ۹۱ درصد وسعت استان زنجان با خشکسالی خفیف تا خشکسالی بسیار شدید درگیر بوده و باید با مدیریت مصرف آب آشامیدنی این شرایط را کنترل کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با اشاره به کاهش میزان ورودی آب سدهای استان زنجان تاکید کرد: زنگ خطر کم آبی در استان به صدا در آمده و همراهی همه مردم استان می تواند ما را از این بحران کمبود آب نجات دهد.