نماد آخرین خبر

خطر انقراض در کمین سنگین وزن‌ترین پرنده قادر به پرواز دنیا

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
خطر انقراض در کمین سنگین وزن‌ترین پرنده قادر به پرواز دنیا

باشگاه خبرنگاران/ رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از کاهش جمعیت میش مرغ در زیستگاه‌های استان خبرداد.

امید یوسفی، رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه بنا به اطلاعات باقی مانده از سال‌های گذشته جمعیت میش مرغ در زیستگاه‌های استان بسیار زیاد بوده است که حکایت از وجود گله‌های ۲۰۰ تا ۳۰۰ قطعه‌ای است، اظهار کرد: با افزایش جمعیت منطقه، شکار‌های وحشیانه و تجاوز به زیستگاه این پرنده در دشت‌های مختلف باعث کاهش جمعیت این پرنده شده است.  
وی با بیان اینکه این پرنده از جمله پرندگان خشکی زی بوده که زیستگاه اصلی آن دشت‌های باز(غالباً بدون درخت) و استپ‌های  مرتعی است، گفت: اما از گذشته‌های دور به دلیل تجاوز انسان به زیستگاه اصلی و طبیعی میش مرغ(تبدیل اراضی مرتعی به اراضی کشاورزی) و نوع رژیم غذایی این پرنده که بیشتر دانه‌های گیاهی و گیاهان سبز است،  در مزارع و کشتزار‌ها به خصوص اراضی کشاورزی گندم، جو، نخود و یونجه زار‌ها تخم گذاری، جوجه آوری، تغذیه، استراحت و زمستان گذرانی می‌کند.  
رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به علل کاهش و تهدید جمعیت میش مرغ در زیستگاه‌های استان گفت: زیستگاه طبیعی میش مرغ شامل تپه‌های کم ارتفاع و دشت‌های باز مرتعی بدون درخت و یا کم درخت به مزارع کشاورزی به خصوص به اراضی دیم تبدیل شده است. این عامل پرنده را ناچار کرده بعضی از این اراضی کشاورزی را که بیشتر مزارع گندم، نخود، جو و محصولات مشابه می‌باشد به عنوان زیستگاه انتخاب کند که به دلایل مختلف از جمله کاشت، داشت و برداشت همیشه این پرنده در استرس و در تهدید است، همچنین چرای بی رویه دام اهلی و کاهش مطلوبیت دو عامل امنیت و غذا با کاهش شدید جمعیت میش مرغ مواجه شده است.
یوسفی در ادامه با بیان اینکه بدلیل خشکسالی، گندم زار‌ها و دیگر مزارع  که محل  تخم گذاری  و تغذیه این پرنده بود، خشک شده و یا به دلیل اینکه ارتفاع رویشی این گیاهان به دلیل کم آبی کم بوده است باعث شده میش مرغ ماده قادر به انتخاب محل لانه سازی و استتار نباشد، افزود: محل جوجه آوری این پرنده در گندم زار‌ها بوده، لذا مالکین مزارع بسته به نیاز محصولات در داخل اراضی تردد می‌نمایند که این موضوع اولاً باعث رم و فرار  میش مرغ‌ها از لانه می‌شود و دوماً بعضی از افراد آگاهانه و یا ناآگاهانه اقدام به جمع آوری تخم‌ها و یا جوجه‌ها می‌کنند.  
رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به آمار این پرنده در استان طی سنوات گذشته، خاطرنشان کرد: بیشترین تعداد این پرنده طی سال ۸۷، ۳۵ بال برآورد شده است، ولی در طی سال‌های اخیر بر آورد می‌شود جمعیت آن بین ۲۵ تا ۳۰ بال باشد. همچنین در دی ماه ۹۸ یک گله ۱۹ تایی از آن مشاهده شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حفاظت این گونه در زیستگاه‌های استان، گفت: خرید اراضی هسته مرکزی، خرید محصول کشاورزی قبل از برداشت، تجهیز و راه اندازی مرکز تحقیقات میش مرغ، هرید تجهیزات تکثیر و پرورش میش مرغ در اسارت، احداث پنج دکل پرنده نگری و خرید تجهیزات رادیو تله متری بخشی از اقدامات برای حفاظت میش مرغ است.

آخرین خبر آذربایجان غربی در اینستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today