نقره داغ شدن اجارهنشینان بوشهری در تابستان ۱۴۰۰

ایسنا/ "اجاره نشینی و خوش نشینی" جملهای که زمانی میتوانست افراد را دلخوش و قانع کند که با پرداخت مبلغ کمی برای رهن و اجارهای معقول، سرپناهی را برای رفاه حال خانواده اجاره کنند. زمان که گذشت؛ اما روزگار چهره تازهای از خود نشان داد، قدرت خرید مردم کاهش یافت و بهای مسکن سر به فلک کشید.
اجاره بهای مسکن در بوشهر پابهپای گرانی مسکن در کلانشهرها پیش میرود و هر سال مستاجران بوشهری با پیشنهادهای سرسام آور صاحبخانهها روبهرو میشوند. آنها مجبورند بهای هنگفت را به عنوان اجارهبها به صاحبخانهها پرداخت کنند. اینجاست که باید مستاجر باشی و موعد تخلیه خانه اجارهایت رسیده باشد تا حال و روز اجارهنشینها را درک کنی.
قیمت مسکن همیشه در بوشهر به نسبت استانهای همتراز بالاتر بوده است و به عقیده بسیاری همواره با کلانشهرها کورس داشته است. نبود نظارت مناسب بر بازار اجاره مسکن باعث شده است که صاحبخانهها هرطور بخواهند واحدهای خود را بر اساس نیاز خود قیمت گذاری کرده و بدون توجه به توان مالی مستاجران در برابر اجارههای نجومی آنها را برای اجاره به مشاوران املاکی بسپارند.
افزایش قیمت زمین، مصالح، تجهیزات و ساخت و ساز مسکن تحت تاثیر تحریمها و و نوسان نرخ ارز همه و همه در سالهای اخیر دست به دست هم دادهاند تا قیمت خانه بهشکل سرسامآوری در کشور و تبع آن استان بوشهر افزایش پیدا کند.
اجارهبها در بوشهر بالاتر از میانگین کشوی است
تابستان در ایران فصل جابه جایی مستاجران و تغییرات در بازار مسکن است و هر سال اجارهنشینها با مشکلات زیادی از جمله افزایش فراوان اجارهبها روبهرو میشوند با پایان یافتن این فصل طبق نتایج مرکز آمار میتوان به وضعیت خوشنشینان بوشهری پی برد.
آمارهای فصلی مرکز آمار حکایت از آن دارد متوسط افزایش اجارهبهای مسکونی در بوشهر بالاتر از میانگین کشوی است. بهطوری که در تابستان امسال، میانگین هزینه اجارهبها نسبت به فصل بهار ۸.۳ درصد رشد داشته و نسبت با تابستان پارسال ۲۸.۷ درصد افزایش یافته است. این درحالی است که این دو شاخص در متوسط کشوری به ترتیب هشت درصد و ۲۴.۲ درصد بوده است.
بوشهر رتبه ۱۳ کشور در میزان رشد اجاره بها در تابستان را به خود اختصاص داده است.
بعد از شیوع کرونا، ستاد ملی مقابله با کرونا برای حمایت از مستاجران، قانونی را مصوب کرد که بر اساس آن افزایش اجاره بها در تهران و شهرهای بزرگ نباید بیشتر از ۲۵ درصد باشد در شهرهای متوسط و کوچک هم سقف افزایش اجاره بها ۲۰ و ۱۵ درصد است. همچنین بر اساس این مصوبه صاحبخانهها باید بر اساس شرایطی قراردادهای اجاره را تمدید کنند و تا وقتی که کرونا ادامه دارد مستاجران نباید مجبور به ترک واحد استیجاری باشند.
امسال هم ستاد کرونا این مصوبه را تمدید کرد و حتی این ستاد اعلام کرد که «امسال قرارداد اجارههای منزل مسکونی خود به خود تا یک سال تمدید میشود اما این مصوبه ستاد کرونا استثناهایی هم دارد.»
اما آنچه در بازار مشهود است بیتوجهی بازار به این مصوبه است و همچنان بازار مسکن به دست صاحبخانهها مدیریت میشود.