نماد آخرین خبر

هر گِردی گردوی تویسرکان نیست؛ وقتی برند «شهر جهانی گردو» جعل می‌شود!

منبع
فارس
بروزرسانی
هر گِردی گردوی تویسرکان نیست؛ وقتی برند «شهر جهانی گردو» جعل می‌شود!

فارس/ کیفیت عالی گردوی تویسرکان باعث شده سازمان مالکیت معنوی(WIPO) این محصول را در فهرست جهانی ثبت کند اما علاوه بر مشکل واردات گردوی خارجی، برخی نیز گردوی مناطق دیگر را به نام تویسرکان می‌فروشند و به قول معروف آن را به مشتری غالب می‌کنند، اتفاقی که رو به افزایش است و باید نسبت به آن حساس بود.

سال‌هاست چرخ زندگی مردم شهرستان تویسرکان با «گردو» می‌چرخد، محصولی مهم و استراتژیک که زیر کشت ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات این خطه قرار دارد.
«گردو» علاوه بر اینکه رونق زندگی بسیاری از تویسرکانی‌ها را رقم زده، اما تحت تاثیر برخی مشکلات هم قرار گرفته است از تغییر اقلیم آب و هوایی، خشکسالی، سرمازدگی و آفات گرفته تا مسائلی چون واردات گردوی خارجی و سوء استفاده از نام گردوی تویسرکان برای فروش گردوهای دیگر!.
طعم فوق‌العاده، روغن و سفیدی مغز و کیفیت عالی گردوی تویسرکان باعث شده سازمان مالکیت معنوی(WIPO) این محصول را در فهرست جهانی ثبت کند اما علاوه بر مشکل واردات گردوی خارجی به بازار، برخی نیز گردوی مناطق دیگر را به نام برند گردوی تویسرکان می‌فروشند و به قول معروف آن محصول را به مشتری غالب می‌کنند، اتفاقی که رو به افزایش است و باید نسبت به آن حساس بود.
علیرضا خوشنویس از بازاریان فعال گردو در تویسرکان است که در این زمینه در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: واردات گردوی خارجی اگر حساب‌شده و با هدف تنظیم بازار باشد مشکلی پیش نمی‌آید اما متاسفانه گردوی خارجی از راه‌های غیر قانونی با حجم خیلی سنگین به کشور وارد می‌شود.
فروش گردو به نام تویسرکان به کام دیگران!
وی با بیان اینکه متاسفانه در سطح کشور هر میزان گردو وارد بازار می‌شود به اسم تویسرکان است در حالی که شاید حدود ۷۰ درصد گردوی تویسرکان هم نیست، گفت: مثلا گردوی سوزنی با گردوی معمولی مخلوط و در مسیر جاده‌های کشور به نام گردوی تویسرکان می‌فروشند.
این بازاری با اشاره به اینکه ویژگی گردوی خارجی از نظر ظاهر و یکنواختی کاملا مشخص است گفت: در بحث خرید گردوی تویسرکان از سوی افراد غیر بومی به عنوان مسافر، گردشگر و توریست تنها مولفه «اعتماد» نقش دارد، غیر از این نمی‌توان گردوی تویسرکان را تشخیص دهد؛ تنها این مهم برای فعالان بازار تویسرکان به راحتی قابل شناسایی است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم تویسرکان از طریق تهیه و توزیع گردو به صورت مستقیم و غیر مستقیم ارتزاق می‌کنند تصریح کرد: «تپه قلندرسیاه» شرایط تبدیل به قطب بزرگ عرضه گردوی تویسرکان به لحاظ نمایشگاه، اقامت و تفریح را دارد، همچنین کمک می‌کند که هیچ گردویی به نام گردوی تویسرکان عرضه نشود.

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today