نماد آخرین خبر

کاهش محسوس منابع آب‌های سطحی زیرزمینی در دشت‌های کهگیلویه، چرام و لنده

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کاهش محسوس منابع آب‌های سطحی زیرزمینی در دشت‌های کهگیلویه، چرام و لنده

ایسنا/ رئیس اداره منابع آب کهگیلویه، چرام و لنده گفت: در پی کاهش نزولات جوی در سال آبی گذشته،  ذخایر و منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی در مقایسه با سنوات گذشته کاهش قابل توجهی یافته و برخی از رودخانه های جاری در این شهرستان‌ها کم آب و یا جریان آنها به حداقل خود رسید.

سید هادی خاضعی، رئیس اداره منابع آب کهگیلویه، چرام و لنده در ارائه گزارشی از تنش آبی ایجاد شده مناطق تحت پوشش اظهار کرد: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی در دو ماه اول فصل پاییز، تقریبا بارندگی ناچیزی وجود خواهد داشت و درماه های بعد احتمال بارش درحد نرمال مورد انتظار است.
وی افزود: به دلیل عدم هر گونه تغذیه منابع آب در فصل پاییز و کاهش چشمگیر در سال گذشته با خشکسالی مواجه و نیز حجم بالای  مصرف اعم از کشاورزی، صنعت و شرب که در این بازه زمانی بیش از تغذیه منابع آب بوده، موجب شده که در حال حاضر ذخایر منابع آب سطحی و زیرزمینی پاسخگوی نیازهای این شهرستان ها نباشد.
خاضعی تصریح کرد: از آنجایی که پیش بینی جبران افت منابع آب وابسته به پیش‌بینی هواشناسی و بارش‌ها است بر همین اساس قطعا تا زمانی که تغذیه وجود نداشته و برداشت‌ها ادامه داشته باشد، روند ذخایر منابع آبی هم کاهشی بوده و این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال آبی(زراعی) با کمبود آب مواجه باشیم.
رئیس اداره منابع آب کهگیلویه، چرام و لنده بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و کاهش ذخایر منابع آبی در سال جاری، رعایت الگوی کشت و میزان برداشت از منابع آبی و مصرف بهینه آب ضروری است و کشاورزان از کاشت محصولات پر آب بر اجتناب کنند.
وی اقدامات سازه‌ای و غیرسازه‌ای را جهت مدیریت منابع آب و جلوگیری از بحران اب ضروری دانست و گفت: وزارت نیرو در این شهرستان‌ها در راستای اقدامات سازه‌ای طرح‌های مهم مهار و انتقال آب در قالب سدهای ملی آبریز، سدمخزنی سرپری، طرح تامین آب اراضی دهدشت غربی، ‌آبرسانی شرب از سد کوثر برای شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام و روستاهای مسیر، آبرسانی از رودخانه گندمکار به دیشموک و قلعه ریسی را درحال اجرا دارد که در درازمدت کلیه نیازها پیش‌بینی شده و با تحقق آنها هیچ گونه دغدغه‌ای در تامین آب مردم شهرستان‌های مزبور نخواهیم داشت.
خاضعی ادامه داد: لیکن در شرایط فعلی مدیریت مصرف، رعایت الگوی کشت، کشت های کم آب بر، نصب کنتورهای هوشمند آب بر روی منابع آب، عدم آب فروشی، عدم حفر چاه غیرمجاز، بازچرخانی آب در صنایع ضروری بوده و در قالب اقدامات غیرسازه ای تعریف و وظیفه همه دستگاههای ذیربط و نیز مصرف کنندگان است.
رئیس اداره منابع آب کهگیلویه، چرام و لنده تخصیص آب و اعتبار تخصیص داده شده سهم آب هر پروانه را یادآور شد و افزود: اعتبار تمام پروانه های آب صادره یکساله بوده و لذا کلیه صاحبان پروانه حفر و بهره برداری چاههای کشاورزی، صنعت و شرب و پروانه های مصرف بهینه آب(موقت آبیاری)، دراسرع وقت ازطریق اداره شهرستان نسبت به تمدیدی پروانه های فوق اقدام در غیر اینصورت بر اساس قوانین در صورت عدم تمدید آنها از درجه اعتبار ساقط و کم لن یکن تلقی می‌شود.
وی آمادگی اداره منابع آب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده را برای تمدید پروانه های متقاضیان و استفاده از سامانه ساماب برای تمدید در راستای حذف بروکراسی رایج اداری و عدم نیاز به مراجعه استان را یادآور و خدمت به بهره‌برداران را در دولت مردمی و انقلابی افتخار خدمتگزاران عرصه آب دانست.

آخرین خبر کهگیلویه و بویراحمد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yasuj_today