نماد آخرین خبر

خام فروشی بلای جان معادن کوهسرخ

منبع
ايسنا
بروزرسانی
خام فروشی بلای جان معادن کوهسرخ

ایسنا/ رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کاشمر و کوهسرخ گفت: با توجه به اینکه خام فروشی مواد معدنی بلای جان معادن کوهسرخ تبدیل شده، استقرار کارخانه‌های خردایش و دانه‌بندی مواد معدنی و توسعه صنایع معدنی در منطقه ضروری است.

محمدرضا ملکی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کاشمر و کوهسرخ اظهار کرد: در منطقه ترشیز بالغ‌ بر ۸۴ معدن فعال وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ ۱۵ معدن مس و ۲ معدن طلا است. 
وی با بیان اینکه در شهرستان‌های کاشمر و کوهسرخ ۳۵ واحد معدنی ثبت شده که ۲۳ معدن در کوهسرخ و ۱۲ معدن دیگر در کاشمر فعال است، افزود: پایه اصلی فعالیت‌های معدنی مطالعات، اکتشافات، ایجاد صنایع معدنی و تبدیلی و نهایتا ایجاد اشتغال است.
ملکی اشتغال اسمی را که در معادن این ۲ شهرستان پیش بینی شده، ۳۲۱ نفر اعلام نمود و از فعالیت هفت معدن مواد فلزی شامل مس، آهن، کرومیت و ۲۸ معدن مواد غیرفلزی مانند خاک صنعتی، گچ و خاک، سنگ و لاشه، سیلیس، کرومیت و کائولن گرانیت، مرمریت و... خبر داد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ معدن در کوهسرخ فعال و پنج معدن به دلیل عیار پایین و عدم توجیه اقتصادی غیرفعال هستند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کاشمر و کوهسرخ عنوان کرد: زمان طلایی برای فعالیت‌های معدنی در شهرستان کوهسرخ ۶ ماه اول سال است، معادن این منطقه در ۶ ماه دوم سال به دلیل روباز بودن استخراج و کوهستانی بودن و برودت هوا و بارندگی‌های فصلی معادن فعالیت چشم‌گیری ندارند.
وی افزود: با توجه به گرانی و قیمت بالای ماشین‌آلات سنگین و معدنی معدنکاران قدرت نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات را ندارند و مجبور به انعقاد قرارداد با پیمانکاران دیگر هستند که همین موضوع موجب متحمل شدن هزینه‌های مضاعف برای بهره‌برداری خواهد شد. به همین خاطر معدنکاران درخواست تسهیلات متناسب و ارزان قیمت را دارند.

فعالیت با ۴۰ درصد ظرفیت

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کاشمر و کوهسرخ تصریح کرد: به دلیل اینکه کانی‌های معدنی برخی از معادن خلوص و عیار پایینی دارد، با وضعیت فعلی برداشت از آن‌ صرفه اقتصادی ندارد. 
وی وسعت محدوده معادن شهرستان کاشمر و کوهسرخ را ۲۱۹ کیلومتر اعلام و تصریح کرد: در منطقه ترشیز بزرگ پی جویی و پتانسیل‌یابی پهنه‌های اکتشافی توسط شرکت ملی مس ایران و شرکت کومه پارس و ایمیدرو در دست اجراست و فرایند مزایده عمومی معادن و محدوده‌های اکتشافی و واگذاری معادن متروکه و راکد در حال انجام است.
ملکی بیان کرد: با توجه به نوع کاری که معادن انجام می‌دهند و از سویی چون صرفه اقتصادی ندارد، اکنون معادن با حداقل ظرفیت و کمتر از ۴۰ درصد فعال است. 

۶۴ درصد مواد معدنی شناخته شده در کشور در منطقه کوهسرخ موجود است 
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کاشمر و کوهسرخ با بیان اینکه از ۶۴ نوع ماده معدنی در کشور بیش از ۱۴ نوع آن در کاشمر و کوهسرخ وجود دارد، تصریح کرد: در منطقه کاشمر و کوهسرخ ۳۵ معدن فعال است که ۶۴ درصد معادن در منطقه کوهسرخ خودنمایی می‌کند.
وی با اشاره به اینکه کاشمر و کوهسرخ کلکسیونی از بهترین مواد معدنی است، گفت: میزان ذخیره انواع مواد معدنی ۱۰۵ میلیون تن است که بر اساس تناژ ثبت شده در مجوزها به میزان ۱۷۳ تن در سال حق برداشت و استخراج دارند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar