نماد آخرین خبر

گرما و تحریم، خنده را از پسته زرندیه گرفت

منبع
ايسنا
بروزرسانی
گرما و تحریم، خنده را از پسته زرندیه گرفت

ایسنا/ رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی از کاهش ۳۰ درصدی برداشت پسته در شهرستان زرندیه نسبت به سال قبل خبر داد.

محمود بارانی، رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی با اشاره به اینکه کار برداشت پسته در شهرستان زرندیه به عنوان قطب تولید پسته استان مرکزی، از ۲۵ شهریورماه آغاز شد و به مدت حدود یک ماه ادامه داشت، اظهار کرد: امسال سال "نیاور" پسته زرندیه بود و تعریف سال آور و نیاور این است که درختان پسته یک سال پربار و یک سال کم بار هستند.
وی با اشاره به گرمای طاقت فرسای امسال بیان کرد: امسال به دلیل گرمای تابستان و نیز سال نیاور بودن، میزان برداشت پسته در قطب پسته استان مرکزی در رقم احمدآقایی تا ۳۰ درصد کاهش یافت اما میزان برداشت رقم اکبری نسبت به سال قبل از وضعیت بهتری برخوردار بود.
وی با اشاره به حجم بالای باردهی درختان پسته این شهرستان اظهار کرد: میزان باردهی بالای پسته زرندیه به نسبت سایر نقاط پسته خیز کشور نظیر استان‌های کرمان و یزد موجب شده است تا این شهرستان برای چندمین سال متوالی بهترین عملکرد و کیفیت در تولید طلای سبز کشور را به خود اختصاص دهد.
بارانی شهرستان زرندیه را قطب تولید پسته استان مرکزی و کشور دانست و افزود: میانگین برداشت پسته در زرندیه حدود دو تن در هر هکتار است و افزون بر ۸۰ درصد پسته تولیدی استان مرکزی در این شهرستان تولید می‌شود. ارگانیک بودن از مهمترین ویژگی‌های بارز پسته تولیدی زرندیه است.
وی در خصوص پسته کاری در شرایط کرونایی نیز گفت: شیوع ویروس  کرونا آسیب جدی به تولید و صادرات وارد نکرد، اما تا حدودی افزایش هزینه‌های ترابری، حمل و نقل و انتقال پول را به تولیدکننده تحمیل و این پروسه‌ها را زمان‌بر کرد، اما خوشبختانه با مدیریت بیماری و اجرای طرح واکسیناسیون مشکلات به حداقل رسیده است.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی با اشاره به تقاضای مشتریان خارجی برای خرید پسته زرندیه حتی در شرایط کرونایی گفت: بخش اعظمی از پسته زرندیه صادر می‌شود اما اعمال تحریم‌ها و عدم گشایش اعتبار بانک‌ها، مشکلات ترابری و بیمه نکردن محموله‌های صادراتی و برخی موانع دیگر موجب شده است تا میزان صادرات پسته به اتحادیه اروپا کاهش یابد و بیشترین صادرات به اوراسیا و کشورهایی نظیر روسیه، هند، عراق، افغانستان، امارات و حاشیه خلیج فارس صورت می‌گیرد.
وی با تاکید بر اینکه سودآوری محصول در گرو صادرات است، تاکید کرد: با گشایش اعتبار(LC) می‌توان میزان صادرات را به کشورهای اروپایی افزایش داد تا ارزآوری بیشتری برای کشور و درآمدزایی بالایی را برای تولید کننده فراهم کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین مصرف داخلی پسته زرندیه به صورت تازه خوری است، افزود: پسته برداشت شده زرندیه با پوست به بازار تهران و برخی نقاط کشور ارسال می‌شود و مردم ترجیح می دهند به صورت میوه در زمان برداشت پسته از این محصول استفاده کنند و مابقی محصول فرآوری شده و صادر می‌شود.
بارانی با اشاره به فعالیت ترمینال فرآوری پسته در مجاورت باغات اظهار کرد: پسته برداشت شده بلافاصله به ترمینال فرآوری منتقل می‌شود که شامل بخش‌های پوست کن، پوک گیر، شست و شو، نم‌گیر، گوگیر، نوار تست و خشک‌کن درجه‌بندی و بسته‌بندی است و در این پروسه پوست تازه و رویی پسته جدا می‌شود و پس از جداکردن پسته‌های پوک، پسته‌های مرغوب شست‌وشو و سپس خشک می‌شوند.

آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today