نماد آخرین خبر

۷۵ میلیون دلار شیرینی و شکلات از آذربایجان‌شرقی صادر شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۷۵ میلیون دلار شیرینی و شکلات از آذربایجان‌شرقی صادر شد

ایرنا/ رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت آذربایجان‌شرقی گفت: در نیمه نخست امسال ۶۶ هزار تن شیرینی و شکلات به ارزش ۷۵ میلیون دلار از واحدهای گمرکی استان صادر شده است.

محمدنقی هنربر، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، قزوین، قم و یزد از استان‌های مهم تولیدی و صادراتی کشور در محصولات شیرینی و شکلات هستند، اظهار کرد: در این مدت ۲۱۳ هزار تن به ارزش ۱۸۹ میلیون دلار شیرینی و شکلات از مبادی گمرکی کشور صادر شده است.
وی با بیان اینکه تنوع بازار و صادرات به ۷۵ کشور دنیا از جمله مزیت های قابل توجه در این صنعت است، افزود: کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، امارات متحده عربی و ساحل عاج از عمده مقاصد صادراتی شیرینی و شکلات کشور در این مدت بوده است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت آذربایجان‌شرقی گفت: از ۵۶۳ واحد تولیدی کشور در این صنعت، ۱۲۵ واحد با ظرفیت تولیدی بیش از ۴۱۷ هزار و ۸۴۵ تن مربوط به آذربایجان شرقی است.
هنربر ادامه داد: به همت صنعتگران و تولیدکنندگان، ایران در صنایع شیرینی و شکلات با صادرات بیش از ۴۵۰ میلیون دلار جزو ۳۰ کشور برتر صادر کننده این محصول در سال ۲۰۲۰ بوده است.
وی یادآوری کرد: برنامه ریزی راهبردی، تدوین و ترسیم نقشه راه مناسب برای تولید و توسعه صادرات، انجام امور کارشناسی در کارگروه توسعه صادرات و بررسی راه‌های ظرفیت‌سازی و توانمندسازی بنگاه های کوچک و متوسط تولید و صادرات محصولات شیرینی و شکلات برای حضور در بازارهای جهانی از جمله مهمترین اهداف تشکیل میز کالایی در این حوزه است.
هنربر، پایش آماری مستمر وضعیت تولید و تجارت کالا را ضروری دانست و افزود: این استان با تلاش بی‌وقفه بخش خصوصی ضمن صادرات به ۵۱ کشور جهان، تولید حدود ۴۰ درصدی شیرینی و شکلات کشور را به خود اختصاص داده است که این امر یک مزیت بسیار بزرگ صنعتی محسوب می شود.

آخرین خبر آذربایجان شرقی در اینستاگرام :
instagram.com/EAzerbaijan_Today