آش ترخینه، غذای پر طرفدار کرمانشاه
پارسینه/ آش ترخینه یکی از آشهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در بعضی شهرهای ایران به صورت مناسبتی طبخ میشود. معروفترین شهرهایی که این آش را درست میکنند اراک، ملایر، کرمانشاه، همدان و بروجرد هستند.
مواد لازم:
ترخینه ۲۵۰ گرم
نخود نصف پیمانه
لوبیا نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
پیاز ۴ عدد
سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۵۰۰ گرم
نعناع خشک و کشک به مقدار لازم
دستور پخت آش ترخینه:
مرحله اول
نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس و تا روز بعد چند بار، آب آن را تعویض کنید. پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند. نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس، ۶ لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید.
مرحله دوم
پس از حدود یک ساعت ترخینه، عدس، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت بعد نیز سبزی آش را اضافه نمایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعناع داغ سرو کنید.
روش دوم:
ماش ۲ لیوان
ترخینه ۱ عدد
سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز، نعناع) ۵۰۰ گرم
پیاز ۴ عدد
کشک ۱ لیوان
پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول
ماش را از ۲ ساعت قبل خیس دهید. پیازها را خلالی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید. سپس پیاز داغ، ماش، ترخینه و سبزی خردشده را داخل قابلمه بریزید و به آن ۶ لیوان آب اضافه کنید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آش بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت، کشک را نیز اضافه کنید. پس از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بریزید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.