نماد آخرین خبر

برداشت پاییزه چهارمحال و بختیاری از مخزن سد زاینده‌رود تقریبا صفر

منبع
فارس
بروزرسانی
برداشت پاییزه چهارمحال و بختیاری از مخزن سد زاینده‌رود تقریبا صفر

فارس/ معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تنها ۲۲۰ هکتار از سطح زیر کشت پاییزه استان از محل رودخانه زاینده‌رود به عنوان کشت پاییزه آبی، آبیاری می‌شود که امسال حوزه بالادست سد زاینده رود برداشتی از مخزن سد نداشته و اگر هم بوده عدد ناچیزی است.

حسین برزگر، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: محصولات کشت پاییزه چهارمحال و بختیاری عبارت‌اند از گندم، جو، حبوبات دیم و کلزا که در ۹۰ هزار هکتار کشت می‌شوند و ۳۰ هزار هکتار از این مزارع آبی و بقیه به صورت دیمی آبیاری می‌شود.
وی افزود: در حوزه زاینده‌رود حدود ۸ هزار و ۳۵۰ هکتار کشت پاییزه وجود دارد که شامل پنج هزار و ۶۰۰ هکتار گندم، ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار جو، ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار حبوبات، ۱۰ هکتار کلزا و ۵۰۰ الی ۶۰۰ هکتار علوفه می‌‌باشد که حدود ۲ هزار و ۷۰۰ الی ۸۰۰ هکتار از این محصولات کشت آبی و بقیه کشت دیم محسوب می‌شوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از مجموعه کشت حاشیه زاینده‌رود که معروف به کشت پاییزه آبی هستند تنها ۲ هزار و ۷۰۰ الی ۸۰۰ هکتار از قنوات، چشمه، چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند، اما به خاطر مشکلات آبی در سال جاری برخی از کشت‌ها به روش کشت انتظاری انجام شده است.
برزگر بیان کرد: حتی کشت آبی گندم نیز در سال جاری به علت مشکلات آبی حدود ۴ یا ۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد در واقع می‌توان گفت عمده کاشت بالادست رودخانه زاینده‌رود معمولاً باغات و یا مزارع دیمی هستند و تنها ۳۰۰ الی ۴۰۰ هکتار گندم در این منطقه کشت می‌شود که از منابع آب‌های زیرزمینی چشمه و قنات آبیاری می‌شوند.
وی اظهار کرد: تنها ۲۲۰ هکتار از سطح زیر کشت پاییزه استان از محل رودخانه زاینده‌رود به عنوان کشت پاییزه آبی، آبیاری می‌شوند که امسال حوزه بالادست سد زاینده رود برداشتی از مخزن سد نداشته و اگر هم بوده عدد ناچیزی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امسال سعی داشتیم مدیریت آب و کشت پاییزه را به سمت توسعه کشت دیم حرکت دهیم، ادامه داد: در سال جاری به علت خشک‌سالی، چاه‌ها و منابع طبیعی دچار مشکل آبی شدند و سهم آب ۳ هزار ساعته در بهار و تابستان برداشت شد لذا اکثر کشت‌های تابستانه و بهار نیز انتظاری کاشته شدند.
برزگر با اشاره به اینکه در پایین دست سد زاینده‌رود سطح زراعی قابل توجهی در استان وجود ندارد، گفت: همه زمین‌ها دیمی هستند و تنها بخش محدودی کشت بهاره وجود دارد و بالادست زاینده‌رود نیز یعنی شهرستان‌های کوهرنگ، بن و مرغملک هستند که عمدتاً از چاه‌ها، چشمه‌ها و قنوات آبیاری می‌شوند و برداشتی از رودخانه زاینده‌رود نداریم مگر جزئی که آن هم از شبه‌نهرهای تزئینی می‌باشد که درصد قابل توجهی نیست چراکه کل مزارع این منطقه زیر ۲۰۰ هکتار هستند.

آخرین خبر چهارمحال و بختیاری در اینستاگرام :
https://instagram.com/Shahrekordtoday