نخستین پروانه تاسیس پرورش ماهی دریایی در قفس در خوزستان صادر شد

ایرنا/ مدیرکل شیلات خوزستان گفت: نخستین پروانه تاسیس پرورش ۵۰۰ تن ماهی دریایی در قفس در آبهای جنوبی خوزستان صادر شد تا صنعت پرورش ماهی با تنوع و اشتغال بیشتر رونق بگیرد.
فتح الله ابوعلی، مدیرکل شیلات خوزستان در این خصوص اظهار کرد: پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در مناطق دریایی خوزستان به خصوص خورهای بندر امام خمینی(ره) و ماهشهر می تواند راهکار مناسبی به منظور اشتغال پایدار باشد و شیلات نخستین گام را برای احیای این روش آبزی پروری برداشت.
وی به چالش های پیش روی این صنعت نوپا و جدید در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: باید از تجریه و فناوری جدید برای توسعه صنعت پرورش ماهی دریایی در قفس استفاده کرد.
مدیرکل شیلات خوزستان هدف از اجرای طرح پرورش ماهیان دریایی در قفس را کاهش فشار بر ذخایر دریایی، جلوگیری از افزایش بی رویه فعالیت های صید و صیادی و اشتغال پایدار صیادان استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه متقاضیان دیگری برای راه اندازی طرح های پرورش ماهی دریایی در قفس وجود دارد افزود: آینده این صنعت در خوزستان روشن است و با توسعه آموزش های ترویجی می توان سرمایه و نقدینگی را به سمت این صنعت هدایت کرد.
ابوعلی با بیان اینکه در سال های اخیر افزایش بهره برداری از منابع آبزیان خلیج فارس با استفاده از روشها و ادوات صید مخرب و آلودگیهای زیست محیطی، تخریب زیستگاهها و صیدگاهها موجب افزایش هزینههای صید و کاهش درآمد صیادان در بنادر صیادی استان شده است اظهار کرد: پرورش ماهیان دریایی در قفس با توجه به سابقه دیرینه فعالیت های صیدوصیادی در این مناطق می تواند راهکار مناسبی به منظور حفظ اشتغال پایدار مطرح شود.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه تصریح کرد: باوجود خشکسالی های مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب آشامیدنی و یا مصارف کشاورزی، تنها گزینه پایدار برای رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس به ویژه در محیط های محصور دریایی است و خوزستان از این منظر می تواند پیشرو صنعت پرورش ماهی دریای در قفس باشد.
وی به برنامه پرورش ماهی در قفس در پشت سدهای مخزنی خوزستان اشاره کرد و گفت: نخستین مزایده پرورش ماهی در قفس در سد مارون بهبهان برگزار شده و مزایده دوم نیز به زودی برگزار خواهد شد.