افزایش حجم آب سد کوثر گچساران در بارندگیهای اخیر
صدا و سیما/ حجم فعلی سد کوثر گچساران در بارشهای اخیر به ۴۵۲ میلیون مترمکعب افزایش یافت.
آرش مصلح، مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: آب سد کوثر گچساران در بارندگی های اخیر حدود پنج میلیون مترمکعب افزایش یافت.
وی افزود: حجم فعلی سد کوثر گچساران ۴۵۲.۶ میلیون مترمکعب بوده که حدود پنج میلیون مترمکعب در بارندگی های اخیر سامانه مونسونی به آب این سد اضافه شده است.
مصلح اظهار کرد: هم اکنون ظرفیت مهار شد کوثر گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد ۹۴.۴ میلیون مترمکعب سیلاب را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در سد شاه قاسم یاسوج افزایش حجم نداشته ایم در حوضه آبریز این سد تاکنون سیلاب عمده ای رخ نداده است.
وی تصریح کرد: تمام ورودی آب، تاسیسات آبی، ایستگاههای پمپاژ و شبکه های آبیاری قبل از سیلاب مسدود شد.
مصلح ادامه داد: ۷ گروه گشت و بازرسی بصورت مستمر رودخانه ها، تاسیسات و بارش ها را رصد، پایش و هشدارهای لازم را ارائه می کنند.
مدیرعامل آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به هشدارهای داده شد از سوی هواشناسی، ستاد فرماندهی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آب منطقهای فعال و در قالب جلسات استانی و ارتباط با وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران استان اقدام می میکند.
وی تصریح کرد: پاکسازی و لایروبی رودخانه بشار، سرآبتاوه و مهریان در شهرستان بویراحمد قبل از سیلاب انجام گرفت، همچنین در زمان بارش مناطقی در سرآبتاوه، تل خسرو و... لایروبی مسیل انجام شد.
مصلح اظهار کرد: عملیات مراقبت از پنج نیروگاه برق آبی در زمان بارش به دلیل حجم رواناب و سیلاب منطقه در قالب مهار و انحراف سیلاب دو شبانه روز انجام شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات تقویت دایک خاکی حفاظتی در کنار رودخانه بشار مقطع خیابان رجا جهت اطمینان پذیری از عدم ورود سیلاب به حاشیه خیابان ساحلی انجام شد.
وی افزود: مدیریت مخزن سد کوثر جهت خسارت نزدن به پایین دست و ترجیحا خسارتهای جانی به نحو مطلوبی صورت پذیرفت.
مصلح ادامه داد: خسارت های وارده به بخش آب منطقه ای عمدتا ورود سیلاب و ریزش خاک و سنگ در مسیر کانالهای اصلی شبکه های آبیاری و زهکشی و نیز حوضچه های ایستگاههای پمپاژ بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بیش از ۷۰ ایستگاه آب سنجی و هواشناسی متعلق به آب منطقه ای در این مدت اندازهگیری میزان دبی رودخانهها و نیز بارش را انجام و به مقامات مرتبط انعکاس داده اند.
وی پرهیز از نزدیک شدن به رودخانه ها، مسیلها، مخازن سدها و بندهای انحرافی و کانالهای آبیاری، مسدود کردن ورودی پمپاژهای کشاورزی توسط کشاورزان به منظور وارد نشدن سیلاب، رعایت حریم و بستر رودخانه ها و عدم هرگونه انحراف آب در مسیر، توجه به ساخت و سازهای شهری و روستایی در زمینه رعایت حریم رودخانه ها و مسیلها را توصیه کرد.