رفتار مصرف لبنیات در خراسان شمالی مخاطرهآمیز شده است
ایسنا/ مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: رفتار مصرف لبنیات در این استان تبدیل به یک رفتار مخاطره آمیز شده است.
حمید رمضانی، مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: میزان بروز برخی از بیماریهای مشترک میان انسان و دام در خراسان شمالی همچون بیماری تب مالت نسبت به میانگین کشوری کمتر بوده اما هم اکنون وضعیت تغییر کرده و میزان بروز افزایش یافته و این مشکل به فرهنگ مصرف باز می گردد.
وی افزود: متاسفانه در این استان تمایل به مصرف لبنیات سنتی افزایش پیدا کرده و این امر تبدیل به یک رفتار مخاطره آمیز شده است.
رمضانی ادامه داد: در حال حاضر حتی تعدادی از لبنیات فروشی ها در این استان فقط اقدام به تولید لبنیات سنتی می کنند که گاهی اوقات شیر نیز به خوبی جوشانده نمی شود که این امر زمینه بروز بیماری تب مالت را در انسان فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه متهم اصلی بروز بیماری تب مالت در انسان، دام بیمار مبتلا به این بیماری است، تصریح کرد: برای پیشگیری از بروز این بیماری به دو عامل فرهنگ سازی «عدم مصرف شیر و لبنیات سنتی» و «اعتبارات» نیاز است.
این مقام مسئول تاکید کرد: شیوه نگهداری دام در این استان سنتی است و هرچقدر که واکسیناسیون دام به طور کامل تحت پوشش قرار گیرد اما باز هم متوجه می شویم که دامدار از مکانی دیگر دام واکسن نزده را وارد دام های خود کرده است.
وی با بیان اینکه کانون بیماری های تب مالت در این استان در دام افزایش یافته است، گفت: شاخص کشوری بروز بیماری تب مالت در انسان حدود ۲۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر است و این در حالی است که در این استان ۳۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر می باشد.