خشکسالی شدید در کرمانشاه تکرار میشود
فارس/ مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال آبی تا الان ۵.۲ میلیمتر میزان بارش بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته(۳۸.۵ میلیمتر)، ۸۶.۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۹۱.۳ کاهش داشته است.
محمود رضا شهلایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه اظهار کرد: تنشهای آبی ناشی از خشکسالی طی سالهای اخیر به یکی از دغدغههای اصلی در کشور و به تبع آن در استان کرمانشاه تبدیل شده است.
وی در خصوص وضعیت منابع آبی استان، تصریح کرد: طی دو سال آبی گذشته از نظر عدم بارش در سطح کشور مقام اول یا دوم را داشتهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه متوسط بارش را ۴۸۸ میلیمتر عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۱۸۵میلیمتر عدم بارش داشتیم امسال هم از ابتدای سال آبی تا الان ۵.۲ میلیمتر میزان بارش بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته(۳۸.۵ میلیمتر) با وجود اینکه سال آبی بدی بود، ۸۶.۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۹۱.۳ کاهش داشته است.
وی متذکر شد: حال که با پدیده کاهش نزولات جوی روبهرو هستیم پدیده فرونشست زمین در دشتهای کرمانشاه دور از انتظار نیست.
شهلایی خاطرنشان کرد: براساس پایشهای صورت گرفته در سالهای اخیر ۱۳ محدوده مطالعاتی شامل ۱۸ آبخوان در استان کرمانشاه ممنوعه اعلام شده و ۲ منطقه واقع در حسنآباد شیان و روانسر سنجابی هم ممنوعه بحرانی است. به این معنی که میزان تخلیه و تغذیه آب در این دشتها برابر نیست.
وی تصریح کرد: دشتهای استان متأثر از خشکسالی یکی دوسال گذشته نیست متأثر از سالهای متمادی گذشته است به طوریکه طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۱۵ سال را در خشکسالی بودهایم و از سویی دیگر به علت بیتوجهی به میزان برداشتها از آب زیرزمینی بوده، اگر در منطقهای میزان برداشت بیشتر از تغذیه که ناشی از بارشها است، باشد سطح آب زیرزمینی دشتها پایین میرود همین امر سبب شده اکثر دشتها استان ممنوعه یا ممنوعه بحرانی باشد یعنی پتانسیل خود را از دست داده است.
وی در توضیح اقدامات صورت گرفته در در خصوص مدیریت منابع آبی، گفت: جلوگیری از کشت نامناسب با اقلیم منطقه، کنترل کشتهای پرآب مصرف، ممانعت از واگذاری اراضی کشاورزی استان به کشاورزان غیربومی، ترویج فرهنگ صرفهجویی ، تصفیه و بازچرخانی آب در بخش صنعت از جمله مصوبات صورت گرفته در کارگروههای مختلف است.