دلگویههای دانشجویان اصفهان؛ از داغ زندهرود تا آزاداندیشی

ایرنا/ همزمان با روز دانشجو، شماری از دانشجویان اصفهان سر سفره دل را باز کردند و از دغدغهها، نگرانیها و مطالبات خود گفتند.
برآیند صحبت های تعدادی از دانشجویان اصفهان قابل تامل است، بیان دغدغه ها پیرامون موضوعات مختلف از زنده رود بی جان گرفته تا جانفشانی برای وطن و از سایه شوم دشمن بر ساحت مقدس دانشگاه تا خیز او برای آشوب و التهاب در دیار نصف جهان همه چیز گواه بر تیزبینی و روحیه پرسشگری و واکاوی دانشجویان است.
دانشجویانی که می توانستند در بیان مسائل تنها به نیازهای معمول بسنده کنند افق نگاهشان از ورای گستره افکارشان پدیدار شد. آنها در گفت و گو با ایرنا دلسوزانه به بیان موضوعات مختلف روز کشور و استان پرداختند واین مهم را در سبد مطالبات خود گنجاندند.
زندهرود؛ دردنامه مشترک دانشجویان اصفهان
در این میان، مساله آب اصفهان و استمرار خشکی زاینده رود دغدغه مشترک نمایندگان تشکل های دانشجویی بود. شماری از این دانشجویان که حوالی ورودی شرقی دانشگاه اصفهان در انتظار رسیدن اتوبوس واحد ایستاده بودند در گفت و گو با ایرنا با توجه به سپری شدن نزدیک به ۲ سال از دولت سیزدهم اقدامات و پیگیری های استاندار برای رفع این مساله را مطالبه کردند.
شفاف سازی در خصوص طرح های انتقال آب به استان و ترسیم نتایج اجرای این طرح ها از دیگر پرسش های دانشجویان از استاندار بود.
یکصدایی و همنوایی نمایندگان تشکل های دانشجویی اصفهان و تاکید آنها بر ضرورت اقدام موثر برای نجات زاینده رود مشهود بود. دانشجویان در این گفت و گو همچنین نسبت به سایر بحران هایی که در نبود این مساله اصفهان را تهدید می کند از جمله فرونشست، نابودی محیط زیست و آلودگی هوا هشدار دادند.
حذف رفتارهای آشوبگرانه با تقویت آزادآندیشی در دانشگاهها
دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه اصفهان به برخی اتفاقات اخیر در دانشگاه های استان و کشور اشاره و بیان کرد: در این آشوب ها محرز شد دانشجویان بسیاری هستند که حرف های ناگفته دارند و دشمن با سوءاستفاده از این مساله تلاش کرد اهداف شوم خود را در جامعه دانشگاهیان پیاده کند.
وی افزود: مسئولان باید زمینه بیان افکار و خواسته ها را برای دانشجویان بیشتر فراهم کنند.
این دانشجوی علوم سیاسی بر این باور است با تقویت و استمرار کرسی های آزاد آندیشی در دانشگاه ها و نشستن مسوولان پای تریبون های دانشجویی امکان نفوذ دشمن برای ایجاد بی نظمی در دانشگاه ها از بین خواهد رفت.
این دانشجو معتقد است هر چه گفت و گو در محیط دانشگاه ها بیشتر شود خشونت ها و شیوه های اشتباه مطالبه گری کمرنگ تر می شود.
یکی دیگر از دانشجویان اصفهان در گفت و گو با ایرنا، از مسوولان خواست شرایط دقیق اعتراض های دانشجویی مطابق با قانون را برای دانشجویان تعریف و فراهم کنند.
وی افزود: نبود قانون مشخص برای این مساله، زمینه ایجاد اغتشاش و بی نظمی در محیط دانشگاه ها را فراهم می کند، چه بسا دانشجویان مطالبات واقعی و مشخص دارند اما در نبود ساختار مناسب و به روز و به دنبال دخالت برخی بدخواهان فرایند اعتراض ها به بی نظمی کشیده می شود و منزلت دانشجو و دانشگاه زیر سوال می رود.
این دانشجو تصریح کرد: مسوولان نباید بگونه ای صحبت کنند که در آن همه اتفاقات اخیر به عنوان توطئه دشمن قلمداد شود زیرا امروز همه و بخصوص قشر دانشجو می دانیم کاستی هایی در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور داریم که باید برای رفع آنها بطور جهادی وارد میدان شویم.
وی ادامه داد: در حوادت اخیر آنچه در دانشگاه ها رخ داد شایسته جایگاه دانشجو نبود و باید این تفکر که اعتراض با اغتشاش تفاوت دارد با برنامه ریزی در دانشگاه های کشور نهادینه شود.
تسهیل سیاستهای امنیتی در برخورد با دانشجویان
دانشجوی دیگری از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برخی از دانشگاهیان ناخواسته و ازروی هیجان یا لجبازی با برنامه های دشمنان همسو می شوند و بعد از مدتی به اشتباه خود پی می برند، افزود: مسوولان باید در برخورد و نوع تصمیم گیری با این افراد مدارا کنند و برخی شیوه های معمول برای مدیریت این سیاست ها باید به نحوی که جامعه فرهیختگان منزوی نشود، تغییر کند.
توجه به آزادی بیان در نشریات دانشجویی
توجه به نشریات دانشجویی مطابق با شرایط و رخدادهای روز کشور از دیگر مطالبات مهمی بود که یکی از دانشجویان دانشکده علوم انسانی دانشگاه اصفهان بر آن تاکید کرد.
وی افزود: ایجاد زمینه برای نمود افکار دانشجویان و تسهیل زمینه برای اشتراک این افکار باید در دانشگاه ها بطور جدی دنبال شود.
این دانشجو، خواستار توجه بیشتر به اصل آزادی بیان در حوزه نشریات دانشجویی شد.
ضرورت تغییر وعده پردازی مسئولان به اقدام و عمل
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تنها حضور مسوولان و چهره ها در بین دانشجویان کافی نیست، افزود: دانشجوی امروز به شدت عملگرایی مسوولان را رصد می کند، حضور آنها بین دانشجویان اگرچه خوب است اما انتظار می رود صحبت هایی که می شنوند محقق کنند.
این دانشجوی دانشگاه اصفهان، افزود: در بسیاری از برنامه هایی که در این سال ها برای پاسداشت روز دانشجو برگزار شده، مسوولان مختلفی آمدند و صحبت کردند اما بخش قابل توجهی از مطالبات هنوز بر زمین مانده و یا انجام آنها به کندی پیش می رود.
وی افزود: بخشی از این نیازها مربوط به محیط دانشگاه ها و برخی مسائل روز استان است که بهتر است طبقه بندی شوند و فرایند پیگیری آنها به صورت گزارش های فصلی به اطلاع دانشجویان برسد.
توجه به نخبگان دانشجو و جوانگرایی
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه اصفهان گفت: مسئولان در همه دوره ها و بخصوص در دولت سیزدهم از جوانگرایی و توجه به نخبگان می گویند اما این مقوله آنطور که انتظار می رود فراگیر نشده است.
وی خواستار تهیه نظام نامه ویژه برای شناسایی نخبگان جوان و استقرار آنها در جایگاه های مدیریتی استان و کشور شد.
تقویت زیرساختهای دانشگاهها
ضرورت تجهیز دانشکده های مختلف از نظر تجهیزات و نیروی آموزشی مرتبط از دیگر مطالبات دانشجویان اصفهان بود.
دانشجویی که در حال بیرون آمدن از سلف سرویس دانشگاه اصفهان بود در این باره به ایرنا گفت: وضعیت کلاس های درس پردیس های دانشجویی و برخی خوابگاه هاخوب نیست و انتظار می رود مسئولان رفع این نقص ها را در برنامه قرار بدهند.
همزمان با روز دانشجو استاندار اصفهان نیز در دورهمی اندیشمندانه در تالار شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزون بر چهار ساعت پای دل گویه های شماری از نمایندگان تشکل های دانشجویی استان اصفهان نشست و به سوالات آنان پاسخ داد.