رونمایی از 1560 قطعه استراتژیک بومیسازیشده در فولاد خوزستان
آخرین خبر/ بعدازظهر امروز در مراسمی با حضور مدیران و کارکنان شرکت فولاد خوزستان، 1560 قطعه استراتژیک بومیسازیشده در این شرکت با صرفهجویی 30 میلیون یورویی رونمایی شد.
امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در این آیین، با اشاره به افزایش چند برابری ظرفیت تولید فولاد در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: پیش از انقلاب کل ظرفیت تولید فولاد کشور حداکثر 1.9 میلیون تن بود اما اکنون این عدد به 45 میلیون تن رسیده و رتبه دهم جهان را برای کشور به ارمغان آورده است.
وی افزود: در شرکت فولاد خوزستان نیز هم اکنون ظرفیت تولید 3.8 میلیون تن است که طبق برنامه ریزی های انجام شده این ظرفیت در افق 1404 به 6 میلیون تن خواهد رسید.با اشاره به ظرفیت عظیم شرکت های داخلی در زمینه تولیدات، اظهار کرد: اعتقاد ما در مجموعه شرکت فولاد خوزستان این است که هرجا به توان و دانش فنی متخصصان داخلی توجه کردیم، پیشرفت حاصل خواهد شد.
وی افزود: فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد کشور طی سالهای اخیر با تکیه بر جوانان متخصص کشور و در سایه تحریم های ظالمانه کشورهای غربی موفق به بومی سازی 25 هزار قطعه با صرفه جویی 600 میلیون یورویی شده است.
مدیرعامل فولاد خوزستان عنوان کرد: توسعه بومی سازی در سال های 1400 و 1401 جهش بسیار خوبی داشته که با احتساب پروژه های زیرساختی حدود 100 میلیون یورو صرفه جویی ارزی فقط در سال جاری رقم خورده است.
ابراهیمی با بیان اینکه در عمل به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه دانش بنیان، معاونت تحقیقات و فناوری در فولاد خوزستان راه اندازی شده است، تصریح کرد: شرکت فولاد خوزستان در سال جاری با 354 شرکت دانش بنیان که 90 درصد آنها خوزستانی هستند، وارد مذاکره شده که با 335 شرکت تعامل ایجاد شده است.
وی در ادامه با اشاره به قطعات بومی سازی شده در شرکت فولاد خوزستان، افزود: یکی از مهمترین قطعاتی که امروز رونمایی شد، دستگاه اندازه گیری آهن کل و آهن فلزی در آهن اسفنجی است که برای نخستین بار در جهان به دست توانمند شرکت های دانش بنیان داخلی ساخته شده است.
ابراهیمی بیان کرد: پروژه پایش وضعیت دما و غبار سایت فولاد سازی نیز یکی دیگر از این قطعات است که با صرفه جویی 500 هزار دلاری برای نخستین بار در خاورمیانه در این شرکت رونمایی شد.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان با اشاره به مسئولیت های اجتماعی شرکت در استان خوزستان گفت: با موافق هیئت مدیره و صرفه جویی 30 میلیون یورویی حاصل از بومی سازی قطعات در این شرکت، مصمم هستیم تا پایان سال جاری عملیات اجرایی ترمیم و بازسازی اساسی جاده قلعه چنان به کانتکس در شهرستان کارون که روزانه مسبب حوادث ناگواری برای مردم خوزستان است، را آغاز نماییم.
باید نگاه ملی به فولادسازی در خوزستان داشت
در ادامه به این مراسم، رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به ظرفیت های عظیم خدادادی و نیروی انسانی جوان و متخصص در استان خوزستان، عنوان کرد: شرکت های فولاد سازی در این استان قابلیت های بسیار خوبی برای توسعه هرچه بیشتر دارند.وی افزود: در استانهای دیگر کشور صنایع فولادی با مشکلات جدی از قبیل انرژی، زیرساخت و ناهمگونی ظرفیت ها مواجه هستند اما در خوزستان این مشکلات وجود ندارد و به همین دلیل باید به فولادسازی در خوزستان، نگاهی ملی داشته باشیم.
خلیفه سلطان گفت: وضعیت خوب امروز فولاد سازی در استان به ویژه در شرکت فولاد خوزستان حاصل مدیران توانمندی است که درسالهای اخیر این شرکت را مدیریت نمودند و باید قدردان زحمات آنها باشیم.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: باتوجه به ظرفیت های بالایی که در شرکت فولاد خوزستان وجود دارد این شرکت می تواند تولید خود را از 3.8 میلیون تن به 7 میلیون تن برساند.
وی در ادامه با اشاره به لزوم تداوم بومی سازی در صنعت فولاد، تصریح کرد: خوشبختانه روند بومی سازی قطعات فولادسازی امروز نسبت به دهه های قبل، قابل قیاس نیست و توسعه فناوری و تکنولوژی نیز روند خوبی داشته است که شرکت فولاد خوزستان یکی از پیشگامان در این زمینه است.
فولاد خوزستان از پیشگامان استانداردسازی در کشور است
در بخش دیگری از این مراسم، پرویز درویش، معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندار کشور با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان یکی از صنایع پیشگام کشور در حوزه استاندارسازی است، تصریح کرد: از سال 86 شرکت فولاد خوزستان میزبان دبیرخانه کمیته 17 جهانی استاندارد بوده است و امروز نتیجه آن تدوین استاندارد بین المللی در صنعت فولاد در تراز جهانی بوده است.
وی افزود: فولاد خوزستان توانسته است با معرفی استاندارد جهانی، صادرات در سطح بالا جهانی به اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای جهان داشته باشد که این امر یک دستاورد بزرگ برای کشور است.
درویش خاطرنشان کرد: با تلاش های صورت گرفته طی سالهای اخیر، به جرات می توان گفت که دانش استانداردسازی فولاد در خوزستان با فاصله زیادی از دیگر استانهای کشور توانسته است پیش روی کند.
معاون تدوین و ترویج سازمان ملی استاندار کشور اظهار کرد: درحال حاضر کشور رتبه 22 در حوزه استانداردسازی را در جهان دارد که بخشی از آن به دلیل تدوین 85 استاندارد فولادسازی توسط کمیته 17 جهانی استاندارد به دبیری شرکت فولاد خوزستان بوده است.