کهکیلویه و بویراحمد، پربارشترین استان در سال زراعی
صدا و سیما/ مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در این استان ۶۷۶ و نیم میلیمتر باران باریده که شهرستان شهرستان مارگون با ۸۵۰ میلیمتر بیشترین میزان بارش را به خود اختصاص داده است.
علی کرمی، مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: میانگین بارشهای امسال ۱۶ و هشت دهم درصد بیشتر از میانگین بلند مدت بوده است.
آرش مصلح، مدیرعامل آب منطقهای استان هم با بیان اینکه حدود ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه در استان داریم، گفت: هشت و نیم میلیارد متر مکعب سهم روان آبهای استان است که از این حجم ۶۰۰ میلیون مترمکعب در قالب سدهای شاه قاسم و کوثر مهار میشود و سد چم شیر هم حدود ۲۲ میلیارد متر مکعب را مهار میکند.
مصلح با اشاره به هدرروی منابع آبی در استان افزود: با اجرای کامل سدهای استان، کمتر از ۵۰ درصد روان آبها را کنترل کرده و مابقی آن نیز از حوضه آبریز استان خارج میشود.
وی ظرفیت سدهای استان را کمتر از ۴ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: تنها نسخه مهار روان آبها احداث سدهای مخزنی آبخیزداری و طرحهای کنترل سیلاب در بالا دست است.
جاوید بخت، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز درخصوص وضعیت طرحهای آبخیزداری در استان گفت: در مجموع وضعیت طرحهای آبخیزداری حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: طرحهای آبخیزداری در کنترل روان آبها، بهبود سفرههای آبهای زیرزمینی، کنترل رسوب در حوزه آبخیزداری بالادست سدها و کاهش تخریب اراضی نقش مهمی ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه ۲۵ طرح شاخص در حوزه آبخیزداری در استان وجود دارد، ادامه داد: این طرحها شامل بخش سیلابها و سازههای خاکی و بزرگ هستند کهمی توانند ۲۴ میلیون مترمکعب سیلاب را کنترل و ذخیره کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اضافه کرد: سایر طرحهای آبخیزداری در استان سالانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب روان آبها را در عرصههای مختلف کنترل میکنند.
گفتنی است با حجم میزان بارشهای سالانه در کهگیلویه و بویراحمد همچنان استان نیازمند طرحهایی برای ذخیره سازی روان آبها و کنترل سیلابها است.