فارس/ رئیس دانشگاه بوعلی گفت: ۹۵ درصد دانشجویان بوعلی در سن و موقعیت ازدواج هستند اما شرایط برای ازدواج آن‌ها فراهم نیست.

حسین رضوان، رئیس دانشگاه بوعلی در نشست هم‌اندیشی نخبگان دانشگاهی پیرامون موضوع جوانی جمعیت و چالش‌های این حوزه رسالت اصلی دانشگاه‌ها را آموزش، پرورش و تربیت دانست و اظهار کرد: دانشگاه‌ها در موضوع جمعیت وظیفه جدی دارند و می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.
وی بیان کرد: ۱۱ هزار دانشجو در دانشگاه بوعلی در حال تحصیل هستند که ۹۵ درصد آنها در سن و موقعیت ازدواج قرار دارند اما شرایط برای ازدواج آنها فراهم نیست.
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: چند موضوع جدی در این خصوص وجود دارد که اشتغال نخستین و مهمترین دغدغه دانشجو است.
وی ادامه داد: صاحب فرزند شدن برای بانوان در شرایط تحصیل و اشتغال بسیار مهم است اما بالاترین امکانی که برای دانشجو در این خصوص منظور شده اجازه مرخصی تحصیلی است.‌

راه‌اندازی ۲۰۰ واحد ۵۰ متری به زودی در دانشگاه بوعلی 

رضوان بیان کرد: معتقدم کلید ازدواج در اختیار پدران خانواده است که باید متقاعد شوند تا مدتی پسر را بعد از ازدواج حمایت کنند و در ازدواج دختر هم سخت‌گیری نکنند، پدر باید به این درک برسد که اولویت نیاز فرزند او ازدواج است تا زمینه ازدواج و تشکیل خانواده در فرزندان تسهیل شود.
وی متذکر شد: در این راستا لازم است سبک ازدواج هم تغییر کند مثلاً می‌توان ازدواج دوران دانشجویی را با زندگی خوابگاهی مثل سایر مجردین تلفیق کرد. البته خوابگاه متاهلین هم باید حمایت و تقویت شود.
رئیس دانشگاه بوعلی از راه‌اندازی ۲۰۰ واحد ۵۰ متری به زودی در دانشگاه خبر داد و افزود: دانشگاه هم باید دانشجوی متاهل را بیشتر حمایت کند و در اجرای کار دانشجویی و اشتغال‌ از این موارد معرفی و حمایت مضاعفی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اگر دانشگاه را به سمتی ببریم که دانشجو در شرف فارغ‌التحصیلی امید به اشتغال را برای خود ببیند، زمینه‌سازی برای ازدواج است.
رضوان گفت: بر این اساس دانشگاه بوعلی، توسعه مرکز رشد و تبدیل آن را به پارک علم و فناوری در دستور کار قرار داده و دانشکده علمی کاربردی در حال تأسیس است که دوره‌های پودمانی برگزار شود و به مهارت‌افزایی و اشتغال سریع دانشجو کمک کند.

هر سال هزار مورد ازدواج در همدان کاهش می‌یابد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز ضمن تبریک دهه کرامت بر لزوم هم‌اندیشی در راستای تقویت موضوع فرزندآوری در کشور تأکید و اظهار کرد: میزان باروری کلی در کشور ۱.۶۹ است که اگر به زیر ۱.۵ برسد در سیاه‌چاله جمعیتی گرفتار می‌شویم و خروج از آن بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
محمدمهدی مجذوبی خاطرنشان کرد: در استان همدان، میزان باروری کلی حدود ۱.۶۵ و زیر نرخ جایگزینی است که برای رسیدن به حد جایگزینی جمعیت باید به نرخ بالای ۲.۵ دست یابیم.
وی تاکید کرد: در ۱۰ سال گذشته طی هر سال حدود هزار نفر از موالید کاهش یافتخ و از ۳۲ هزار تولد طی ۱۰ سال گذشته به سرعت به ۲۲ هزار تولد رسیده‌ایم و این رقم برای استان مناسب نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: در سال ۹۰ حدود ۲۴ هزار مورد ازدواج در استان ثت شده که امروز به ۱۲ هزار مورد رسیده است و این امر در کاهش ازدواج، تولد و جوانی جمعیت تأثیر بسزایی داشته است.
وی گفت: همچنین در آن سال سن زایمان نخستین فرزند حدود ۲۰ تا ۲۴ سالگی بود که در سال ۱۴۰۰ سن مادران در اولین زایمان به بالای ۳۰ تا ۳۴ سال رسیده است.
مجذوبی تشریح کرد: سقط جنین، طلاق، اشتغال بی‌رویه خانم‌ها، ناباروری، عدم امنیت شغلی آقایان، شرایط اقتصادی، سبک زندگی و... از جمله عوامل موثر بر کاهش نرخ جمعیت هستند.
وی گفت: در این نشست تلاش می‌کنیم عوامل دیگر را هم شناسایی کرده و راهکارهای برون‌رفت از این معضل را بررسی و تحلیل کنیم.

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today