تخلف بیمارستان مهرگان مشهد محرز شد

تسنیم/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در حوزه سلامت با هیچ فردی مماشات نداریم، بخش بهداشت و درمان حوزهای است که با جان مردم در ارتباط است و قابل اغماض نیست.
محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص روند پیگیری حادثه بیمارستان مهرگان مشهد که منجر به فوت یک بانوی جوان در اتاق عمل شد اظهار داشت: در بیمارستان مهرگان اتفاقی افتاده که باید بادقت بالا بررسی شود؛ چرا که ما در حوزه سلامت با هیچ فردی مماشات نداریم، بخش بهداشت و درمان حوزهای است که با جان مردم در ارتباط است و قابل اغماض نیست. در این زمینه موضوع درحال بررسی است و اگر تخلف صورت گرفته باشد؛ قطعا محکومیت در پی خواهد داشت.
کیانی اضافه کرد: شرایط خاصی که بیمارستان مهرگان داشته، زمینهساز اینگونه مشکلات است و ما با بررسی کارشناسی دقیق و کاملا منطبق با قانون پیگیر حقوق شهروندان هستیم.
ایوب توکلیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیمارستان مهرگان در گذشته نیز تخلف داشته و دانشگاه به دلیل نداشتن پروانه و تخلفات و صیانت از سلامت مردم اقدام به پلمپ آن کرده بود. بهدنبال این اتفاق و از آنجا که در وضعیت اشتغال و معیشت پرسنل بیمارستان نیز مهم بود و ساکنین منطقه نیز نیاز به خدمات درمانی داشتند، دستگاههای تصمیمگر و مرتبط با ابعاد مختلف این موضوع در سطح استان که یکی از آنها نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود، کمیتهای تشکیل داد تا با ارزیابی دقیق جمیع جوانب و مدنظر قرار دادن این موضوع که دسترسی مردم به خدمات درمانی حفظ شود، پرسنل نیز دچار مشکل معیشت و بیکاری نشوند و البته رعایت قوانین تصمیمات اتخاذ شود.
توکلیان ادامه داد: تصمیم نهایی مبتنی بر این بود که فرصتی به بیمارستان داده شود تا در چارچوب قوانین و مقررات فعالیتهای درمانی را به مردم ارائه دهد تا فرایندهای مربوط به صدور پروانه و رفع مشکلات مالکیتی و تعیین اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی مربوطه انجام شود. ذیل این رویکرد بیمارستان مهرگان صرفا اجازه داشت خدمات درمانی در چارچوب قوانین و دستورالعملهای ابلاغی با بهکارگیری پرسنلی که مجوز فعالیت از دانشگاه دارند، به کار ادامه دهد.
وی تصریح کرد: متاسفانه اتفاقی که اخیرا در بیمارستان رخ دارد نشان داد که این نکات مهم رعایت نشده، چراکه عمل زیبایی انجام شده طبق قوانین در چارچوب وظایف جراح پلاستیک بوده و نه جراح عمومی و این مصداق تخلف است. بیمارستان نیز در رابطه با امر کوتاهی کرده و از مجاری قانونی نیز این مسئله با جدیت در حال پیگیری است.
وی افزود: حتی در مراکزی که مجوز، پروانه و مسئول فنی نیز دارند امکان وقوع تخلف وجود دارد، گاهی دقت کافی در رعایت قوانین انجام نمیشود و متاسفانه بیمارستان مهرگان که مشکلات اینچنینی نیز داشته این نوع مسائل را بیشتر در کارنامه خود ثبت کرده است لذا امیدواریم مشکل مالکیتی بیمارستان حل شود تا با تعیین وضعیت حقوقی پروانه به نام مسئول اصلی صادر شود و دانشگاه بتواند اشراف نظارتی را با نهایت دقت و قدرت دو چندان انجام دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره پیگیری شکایات مردمی از تخلفات خدمات درمانی عنوان کرد: هر ارگانی برای پیگیری شکایات و پیشنهادات مردم سامانهای دارد و سامانه 190 نیز مربوط به دانشگاه علوم پزشکی است. گاهی تعدد سامانه نهادها باعث سردرگمی مردم میشود و از این جهت بهترین کار این است که مراکز تحت پوشش هر سامانه این اطلاعات را در معرض دید مخاطب قرار دهند. بنابراین برای معرفی و در معرض دید قرار دادن امکانات سامانه 190 در مطبها و بخش خصوصی باید نظام پزشکی و در درمانگاهها و بخش دولتی نیز دانشگاه علوم پزشکی اقدام کند. اگر این اطللاعات در معرض دید مراجعه کننده باشد بهراحتی میتواند هرگونه ابهام یا تضییع حق احتمالی را پیگیری و پاسخ مناسب را دریافت کند.
توکلیان افزود: در 3 ماه آخر سال گذشته 88 درصد شکایات واصله به سامانه 190 توسط دانشگاه علوم پزشکی پاسخ داده شده و مابقی نیز در دست اقدام است بنابراین انتظار میرود مردم هرگونه انتقاد، شکایت و پیشنهاد در مورد ارائه خدمات پزشکی در مراکز درمانی خصوصی و دولتی را به سامانه 190 اطلاع دهند تا با جدیت پیگیری شود.