دستاوردهای دومین سفر رئیسجمهور به آذربایجانشرقی؛ تأکید بر برکنای مدیران خسته!
جهتپرس/ در سفر دوم رئیسی به تبریز در سال جاری حاوی نکاتی از کارهای عملیاتی تا سخنرانی رئیس جمهور بود که در این گزارش به آن پرداخته میشود.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی 18 اردیبهشت 1402 در پنجمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی، با استقبال امام جمعه و نماینده ولی فقیه، استاندار و جمعی از خانوادههای ایثارگران، از طریق فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز، وارد استان آذربایجان شرقی شد.
رئیس جمهور در این سفر علاوه بر پیگیری مصوبات سفر قبلی، دیدارهای مردمی، نشست با فعالان اقتصادی، هنرمندان و فعالان فرهنگی از کارخانجات بزرگ صنعتی این استان نیز بازدید کرد.
در این سفر همچنین با حضور آیتالله رئیسی جشن احیای ۲۲۰ واحد تولیدی راکد در استان در محل کارخانه ماشین سازی تبریز برگزار و پروژه راهآهن «تبریز-میانه» نیز پس از سالها وقفه افتتاح شد.
دولت مصمم به احیای واحدهای راکد
سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در جشن احیای ۲۲۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد استان آذربایجان شرقی در ماشین سازی تبریز، گفت: بسیار خرسندم که در جمع کارگران پرتلاش مجموعه های احیا شده هستم و از همه کسانی که در احیای کارخانه ماشین سازی نقش داشتند تشکر می کنم. گروه صنعتی ماشین سازی امروز تولید بسیار بالایی دارد و یکهزار دستگاه ماشین تولید شده و هدف گذاری برای تولید ۲ هزار ماشین خبر خوبی است و نشان می دهد انسانهای با ارادهای در این مجموعه فعال هستند.
افتتاح خط تولید شرکت خودروسازان دیزلی آذربایجان
با حضور رئیس جمهور خط تولید و مونتاژ جدید انواع خودروهای تجاری سبک و سنگین، کشنده و ون افتتاح شد و این خط در مساحت ۱۰ هزار متر مربعی و با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد ریالی و برای تولید ۴ هزار دستگاه انواع کامیونت، کشنده و ون ایجاد شده است. این خط تولید در کمتر از ۶ ماه تجهیز و راه اندازی شده و با ایجاد این خط برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۳۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم شده است.
بازدید رئیسی از کارخانه تراکتورسازی تبریز
آیتالله رئیسی امروز در ادامه برنامههای سفر استانی به آذربایجان شرقی از کارخانه تراکتورسازی بازدید کرد و در جریان آخرین تولیدات و دستاوردهای این کارخانه قرار گرفت.
رئیس جمهور در این بازدید از تراکتور شالیزار رونمایی و سه طرح صنعتی و تولیدی این شرکت را بازدید کرد. تولید تراکتور شالیزاری، تولید کامیونت ۱۱ تنی، ایجاد سالن مونتاژ موتورهای صنعتی و راه اندازی خط تولید محورهای جلوی تراکتور چهار طرحی هستند که با حضور رئیس جمهور بهره برداری شدند.
خط تولید تراکتور شالیزاری برای نخستین بار در کشور راه اندازی شد که برای راه اندازی این خط تولید، ۳.۶ هزار میلیارد تومان هزینه شده و ایران در حال حاضر جزو پنج شرکتی است که به تکنولوژی تولید این نوع تراکتور دست یافته است.
رئیس جمهور در جریان بازدید از کارخانه تراکتورسازی تبریز و در راستای حمایت از تولید و اشتغال دستور داد ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات جهت خرید تراکتور به کشاورزان عزیز اختصاص یابد. این اقدام، منجر به تحول در تولید و اشتغال خواهد شد.
حضور رئیس جمهور در چرم شهر تبریز
رئیس جمهور در نخستین برنامه سفر خود به آذربایجان شرقی در چرم شهر تبریز به منظور بررسی مشکلات صنعت چرم حضور یافت و بر تامین نیازهای توسعه صنعت چرم در این شهر با رعایت ملاحظات زیست محیطی تاکید کرد. او در جریان بازدید از این شهرک صنعتی نیز با کارگران شاغل در آن به صورت صمیمی و بیواسطه به گفتگو پرداخت و وضعیت شغلی و معیشتی آنها را جویا شد.
رئیس جمهور در این نشست صنعت چرم را صنعتی ارزآور و اشتغالزا عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت تامین نیازهای توسعه صنعت چرم در این استان، دستگاههای مسئول را به تامین سرمایه در گردش، ساخت شهرک صنعتی جدید، نوسازی ماشین آلات و تجهیزات این صنعت و همچنین توجه ویژه به مسائل زیست محیطی، رفع آلایندگیهای تولید و حفظ سلامت مردم مکلف کرد.
افتتاح راهآهن بستانآباد-خاوران در آذربایجان شرقی
رئیس جمهور مسیر ریلی ۴۴ کیلومتری بستانآباد-خاوران را بهعنوان بخش تکمیلی از پروژه راهآهن میانه-تبریز افتتاح کرد.
آیت الله رئیسی در سخنان کوتاهی در آیین افتتاح این مسیر ریلی، با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه ویژه به آسایش و رفاه مردم، بر اهتمام دولت برای تحقق این مهم تاکید کرد و گفت: احداث این مسیر ریلی یکی از مطالبات مردم استان آذربایجان شرقی در دور دوم سفرهای استانی بود که با همت و تلاش دولت پس از وقفهای ۲۳ ساله به سرانجام رسید.
رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی از تحقق وعده دولت به مردم آذربایجان شرقی افزود: اینکه سفر زیارتی مشهد مقدس به عنوان نخستین مقصد این مسیر ریلی انتخاب شده و مسافران آن نیز خانواده معظم شهدای دفاع مقدس، مدافعین حرم، مدافعین امنیت و سلامت هستند نیز به برکات آن خواهد افزود.
وعده برکناری مدیران خسته و بیانگیزه
رئیسی در دیدار با فعالان جبهه مردمی انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی، در این نشست و ناظر به مسائل مطرح شده از سوی فعالان جبهه مردمی انقلاب اسلامی، توجه به فعالیتهای قرآنی به عنوان یکی از اولویتهای اصلی فرهنگی استان آذربایجان شرقی را مورد تاکید قرار داد.
رئیس جمهور همچنین به حاشیه راندن مدیران بیانگیزه و خسته را سیاست قطعی دولت مردمی عنوان و معاون اجرایی رئیس جمهور را مکلف کرد، موضوع جذب نیروهای صاحب صلاحیت علمی و مدیریتی فاقد سوابق اجرایی را با رئیس سازمان اداری استخدامی بررسی و نتیجه آن را اطلاع رسانی کند. رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت نقش فعالان فرهنگی استان در روشنگری و تبیین ابعاد جنگ شناختی دشمن برای مردم گفت: فعالان فرهنگی باید اهتمام بیشتری به نقشآفرینی در جهاد تبیین داشته باشند. لزوم حمایت از فعالیتهای فرهنگی هنری دانش آموزان، پیشگیری از بروز حاشیهنشینی، تاکید بر فعالسازی اقتصاد روستا و ضرورت ایجاد مهدکودک در همه ادارات به منظور رفع دغدغه و نگرانی مادران شاغل، از دیگر محورهای سخنان دکتر رئیسی در این نشست بود.
تکمیل طرحهای حوزه آب آذربایجان شرقی با سفر رئیسی به تبریز
از سهم سال اول که حدود یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بود بیش از یک هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان معادل ۷۶ درصد تخصیص یافته و ١١ پروژه اولویتدار بخش آب آذربایجان شرقی طبق برنامه زمان بندی شده پیش میرود و پیشرفت فیزیکی برخی از پروژه ها جلوتر از برنامه است.
یکی از پروژه هایی که در سفر رئیس جمهور به استان بر تکمیل آن تاکید شده بود پروژه سد خدآفرین و افزایش ظرفیت آن به ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود که در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسیده و در حال حاضر بیش از ۳۲۰ میلیون مترمکعب آبگیری شده است، همچنین ساخت راههای جایگزین و تونل این پروژه نیز در دهه فجر به اتمام رسید و جابهجایی پمپاژ خمارلو نیز تکمیل شد. ساخت کانال خداآفرین یکی دیگر از پروژه های مصوب دور اول سفر بود که ۵۲ کیلومتر طول و هفت سیفون دارد و از طرح های بزرگ شرکت آب منطقه ای است و تاکنون ۶۴۳ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح دریافت شده و تلاش بر این است که این کانال نیز همزمان با سد تا شهریور سال جاری تکمیل شود و آب به استان اردبیل برسد.
پروژه آبرسانی به سه هزار و ۳۰۰ هکتار از دشت یکانات نیز یکی دیگر از طرح های مصوب سفر رئیس جمهور بود که همه ایستگاههای پمپاژ آن به اتمام رسیده و در صورت تامین برق و رفع این مشکل، این پروژه قابل بهره برداری است، برای ساخت پست ۱۳۲ کیلوواتی جهت تامین برق این پروژه، تمام تجهیزات خریداری شده و قرار است این پست تا شهریورماه به اتمام رسیده و برق به این پروژه وصل شود.
پروژه آبرسانی به میانه شامل سه طرح آرزوی دیرینه و ۲۰ ساله مردم این شهر است که تکمیل شده و تصفیه خانه ۴۵۰ لیتر در ثانیه و ۴۹ کیلومتر لوله گذاری از سد تا میانه به صورت کامل به اتمام رسیده و بیش از پنج میلیون متر مکعب آب در پشت سد گرمی چای جمع شده تا میانه در روزهای گرم سال تنش آبی نداشته باشد و کیفیت آب شرب نیز بهبود یابد.
رفع مشکلات سد شهریار، پروژه آبرسانی به مرند جلفا و هادیشهر، شبکههای آیدوغموش سهند و قلعه چای، ساخت سد گردیان و ساخت سد پیغام چای همگی از پروژههایی است که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسند.
مس سونگون و رسیدگی به گلایههای مردم
سال گذشته در سفر رئیس جمهور به استان، رئیس جمهور موافقت خود را با مستقل شدن مس سونگون اعلام کرد. این مسئله مطالبه دیرینه مردم منطقه بود.
مردم گله داشتند که از معدن مس (ورزقان) ماده خام استخراج میشود و با تریلی به کرمان می رود و پایین دست معدن در استان وجود ندارد. با دستور رئیس جمهور مراحل استقلال طی شده و در این سفر استقلال مس سونگون اعلام میشود. با این اتفاق صنایع پایین دست در خود استان تقویت خواهد شد که اتفاق مهمی برای اشتغال و رونق اقتصادی منطقه و مردم است. هم استقبال کارگری و هم استقبال مردم از این قضیه بسیار زیاد است.
نهضت ملی مسکن و فرآینده صاحبخانه شدن مردم استان
یکی از دستاوردهای سفر رئیسی به آذربایجان شرقی رسیدگی به معضل مسکن در این استان بود که با ثبت نام 285 هزار متقاضی در استان که 45 هزار نفر از آنها حائز شرایط بودند و تأیید شدند.
7522 هکتار زمین تأیید شده شهری و 10960 پروانه ساختمانی صادر شده است. تعداد واحدهای در حال ساخت 20539 واحد است.
گازرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی در سفر دوم رئیسی
گازرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی در سفر دوم رئیسی به این استان و رفع مشکل گازرسانی تا اینجا پیش رفت که گازرسانی به ۱۰۵ روستا در استان (۳۶۰۰ خانوار) در سال ۱۴۰۱ انجام شد؛ این درحالی است که در آغاز دولت ۲۰۴ روستا با ۴۳۰۹ خانوار گاز داشتند.