ایرنا/ برداشت گندم در کردستان از ۱۰ تیرماه آغاز می شود و ۸۲ مرکز خرید این محصول استراتژیک در استان آمادگی خود را برای خریداری گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را اعلام کردند.

اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان در این جلسه بر نظارت بیشتر بر امر خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان تاکید و اظهار کرد: گردش مالی ناشی از خرید تضمینی گندم در استان ۱۳ هزار میلیارد تومان است و با واریز این مبلغ به حساب کشاورزان، اقتصاد استان متحول می شود.

وی با اشاره به اینکه اگر آسیب و ضعفی در گذشته بوده باید برطرف شود، ادامه داد: به عنوان نماینده دولت و نظام در استان اعلام می کنم اولویت خرید تضمینی گندم در استان با بخش خصوصی است.

برداشت گندم از ۵۸۹ هزار هکتار از مزارع کردستان

پیمان اسکندری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم میزان سطح زیرکشت گندم در استان را ۵۸۹ هزار و ۵۰۰ هکتار خواند و اظهار کرد: از این میزان ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن کشت آبی است که همه این میزان توسط شرکت بازرگانی دولتی کشت قراردادی آن منعقد شده است.

اسکندری اعلام کرد: برآورد می شود افزون بر یک میلیون تن گندم در استان تولید و حدود ۹۰۰ هزار تن آن به صورت تضمینی خریداری شود.

وی بر آماده سازی مراکز خرید تضمینی گندم در استان تاکید کرد و یادآور شد: ۸۲ مرکز خرید گندم در استان داریم که از این تعداد ۵۲ مرکز تعاونی روستایی مابقی سیلوهای بخش خصوصی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: سه مرکز خرید استان سال گذشته مشکل اینترنت داشتند و می طلبد امسال این مسئله برطرف شود.

اسماعیل حیدری، مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه از چهار محل وجه خرید گندم تامین می شود، اظهار کرد: امسال قرار بوده ۱۵ همت برای خرید تضمینی گندم به حساب بانک کشاورزی واریز شود.

حیدری ادامه داد: با توجه به اینکه کردستان جزو آخرین استان های کشور است که گندم در آن برداشت و تحویل مراکز خرید می شود پیگیری هایی انجام دادیم که امسال تاخیری در پرداخت بهای خرید این محصول به حساب کشاورزان ایجاد نشود.

وی با اعلام اینکه هیچ شعبه ای در استان حق برداشت بدهی از محل واریز وجه خرید تضمینی گندم را ندارد، افزود: مراکز خرید هر چقدر فایل های گندم خریداری شده را سریع تر تحویل بانک کشاورزی دهد سرعت پرداخت ها هم افزایش می یابد.

رستمی، نماینده گندمکاران استان کردستان در این جلسه اظهار کرد: قیمت تضمینی که تعیین شده غیرکارشناسی بوده و در راستای تحقق شعار سال هم نیست.

وی اضافه کرد: بیشتر درآمد کشاورزان استان از کشت دیم تامین می سود و سطح اراضی ۷۰ درصد آنها کمتر از پنج هکتار است.

وی قیمت کارشناسی گندم دیم را هر کیلوگرم ۱۶ هزار تومان خواند و افزود: انتظار می رود افزایش قیمت گندم به ازای هر کیلوگرم بیشتر از ۱۵ هزار تومان اجرایی شود متاسفانه کشاورزان استان های دیگر اعلام کردند تاکنون به نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان از آنها خریداری کردند.

آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online