آمار نگرانکننده ابتلا به «آلزایمر» در بین یزدیها
صدا و سیما/ عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: آمار مبتلایان به آلزایمر در یزد قابل توجه است و دیابت و چاقی از ریسک فاکتورهای ابتلا به آلزایمر در استان یزد هستند.
رضا بیدکی، متخصص روانپزشکی در یزد اظهار کرد: از مهمترین و شایعترین بیماریهای قرن کنونی میتوان به آلزایمر اشاره کرد که جزو بیماریهای دمانس (زوال عقل) است.
بیدکی افزود: دمانس یا زوال عقل از بیماریهای عصبی پیش رونده مغزی است که سلولهای عصبی یا مغزی که قسمتی از آنها مربوط به حافظه است در اثر رسوب مواد سمی از بین میروند.
این فلوشیپ آلزایمر و پارکینسونیسم با اشاره به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی سیر میکند، گفت: به نظر میرسد در سالهای آتی، آلزایمر یکی از بزرگترین چالشها و نگرانیهای مربوط به جمعیت کشور ما باشد که نه تنها فرد مبتلا را متاثر میکند بلکه مراقبت کنندگان از فرد مبتلا، بار روانی و احساسی زیادی را در قبال بیماری متحمل میشوند.
این استاد تمام دانشگاه تصریح کرد: آمار مبتلایان به آلزایمر در یزد قابل توجه است و دیابت و چاقی که بروز بالایی هم در استان دارند از ریسک فاکتورهای ابتلا به آلزایمر در استان هستند.
وی مهمترین عامل خطر غیر قابل پیشگیری از این بیماری را سن و جنس افراد عنوان کرد و گفت: این بیماری در افراد با سنین بالاتر و در مردان، شیوع بیشتری دارد.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، عواملی مانند بیماریهای قلبی-عروقی، بیماریهای کلیوی، دیابت، کمبود برخی ویتامینهای مورد نیاز بدن مانند ب ۱۲ و فولیک اسید، اضطراب شدید، استفاده کم از مغز و حافظه، بیماریهای بدخیم مانند سرطان، افسردگی، اختلال خواب، آپنه خواب، وزن بالا، کم تحرکی وسبک زندگی نامناسب را از عوامل دیگر احتمال ابتلا به آلزایمر برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه هر فراموشی، معادل آلزایمر نیستف خاطرنشان کرد: برخی از افراد در سنین جوانی با شکایت فراموشی و اختلال در یادآوری مطالب ثبت شده در ذهن، به پزشک مراجعه میکنند، این در حالی است که بسیاری از فراموشیها در نتیجه اختلال در تمرکز و توجه، درگیری و مشغله ذهنی، اضطراب، افسردگی، اختلال خواب و ... است و این امر معادل ابتلا به آلزایمر نیست.
بیدکی به فوبیا یا ترس مرضی از بیماری آلزایمر هم اشاره و بیان کرد: ترس از ابتلا به این بیماری، کمال گرایی در استفاده از حافظه و فراموشی جزئی مطالب را نباید با ابتلا به آلزایمر اشتباه گرفت.