گردوی تویسرکان جهانی میشود

مهر/ فرماندار تویسرکان گفت: کیفیت گردوی تویسرکان براساس اعلام مرکز تحقیقات کشور بی نظیر بوده و لایق جهانی شدن است.
حسین افشاری، فرماندار تویسرکان با بیان اینکه میزان برداشت گردو در این شهرستان سالیانه بالغ بر ۱۷ هزار تن است، اظهار کرد: در طول دو سال گذشته با برگزاری جلسات فشرده و مستمر مقدمات ثبت جهانی گردوی تویسرکان در حال انجام است.
وی افزود: نماینده فائو آقای پرفسور زکری به شهرستان تویسرکان آمد وایشان گردوی تویسرکان را بی نظیر دانستند اعلام کردند این دیار شایسته جهانی شدن در عرصه محصول گردوبعنوان یک محصول مهم و استراتژیک را دارد.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه زندگی مردم این شهرستان از سالیان دور با گردو گره خورده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد اقتصاد مردم تویسرکان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به گردو یا همان طلای سبز وابسته است.
افشاری خاطرنشان کرد: برای ثبت جهانی گردو اقداماتی جدی در زمینه عوامل خشک شدن برخی درختان، عوامل آفت زدگی، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی گردو و گسترش بسته بندی شکیل و تخصصی گردو با سیب سلامت انجام شود.
وی در ادامه بابیان اینکه نهالستان وباغ مادری گردوی تویسرکان یک زنجیره کامل تولید نهال گواهی شده است که به عنوان یک ظرفیت خوب باید از آن استفاده کنیم تا شاهد افزایش گردوهای اصلاح شده و بهتری در این شهرستان باشیم، گفت: در این زمینه باید اقدامات کارشناسانه، مؤثر و مستمر باید صورت بگیرد.
فرماندار تویسرکان عنوان کرد: برداشت گردو به عنوان یک جشن عمومی و بزرگ در این شهرستان بوده و در این ایام به واسطه وجود محصول گردو جمعیت شهرستان دوبرابر افزایش مییابد که خود به گونه بگونهای در رونق بازار کمک شایانی خواهد داشت.
افشاری افزود: گردو در مباحث اقتصادی از یک طرف در رونق بازار مردم تویسرکان کمک میکند و از طرف دیگر در ساختار اجتماعی و فرهنگی مردم نقش بسزا و پر رنگی را بازی میکند.