صدا و سیما/ بر اساس مطالعه در حال انجام شناسایی غار‌ها در خوزستان، تاکنون ۵۰ غار در ابعاد متفاوت در استان شناسایی شده است.

داوود میرشکار، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با تاکید بر لزوم حفاظت از غارها، بیان داشت: غار‌ها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند و اگر آلوده شوند سیستم آب‌های زیرزمینی نیز به سرعت آلوده می‌شود.

وی با اشاره به نامگذاری دوم مهرماه به نام روز ملی "غار پاک" اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران ضخیم‌ترین لایه آهکی جهان را دارد به منطقه‌ای غارخیز تبدیل شده است. غار‌ها ورودی آب‌های زیرزمینی هستند و اگر آلوده شوند سیستم آب‌های زیرزمینی نیز به سرعت آلوده می‌شود.

میرشکار افزود: ارتفاعات شمالی و شرقی استان خوزستان، از جمله مناطق زاگرس مرکزی به شمار می‌روند. رشته کوه زاگرس در خوزستان دارای قابلیت‌های منحصر به فرد از جمله وجود غار‌های خاص است. بر اساس مطالعه در حال انجام شناسایی غار‌ها در استان خوزستان، تاکنون ۵۰ غار در ابعاد متفاوت شناسایی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در خوزستان پنج گونه جانوری غارزی حقیقی داریم که سه گونه آن آندمیک استان خوزستان و کشور هستند. غارزی حقیقی در کل فاقد رنگ است و تنها در برخی نمونه‌ها، آثار مایل به صورتی یا قرمز کم‌رنگ مشاهده می‌شود. کم‌رنگی یا بی‌رنگی این موجودات به قدری است که رگ‌های خونی از زیر پوست دیده می‌شود.

میرشکار عنوان کرد: لزوم حفاظت از غار‌ها و تقسیم‌بندی آن‌ها در آیین‌نامه مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری از غار‌های کشور در مصوبه ۲۹ فروردین‌ماه سال ۱۳۸۹ هیات وزیران بیان شده است.

وی افزود: با دستکاری و تخریب غارها، زیست این موجودات به خصوص خفاش‌ها که نقش منحصر به فردی در رویش گیاهان و کنترل حشرات به عنوان یکی از زنجیره‌های اصلی حلقه حیات غارزیان دارند، در معرض خطر قرار می‌گیرد.

میرشکار گفت: در صورت حذف و کاهش جمعیت خفاش‌های حشره‌خوار به عنوان آفت‌زدای طبیعی محصولات کشاورزی و مراتع طبیعی، سلامت اکوسیسم خارج از غار کاملا به خطر می‌افتد.

آخرین خبر خوزستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan.today