بازگشت ۱۰ هزار بازمانده از تحصیل سیستانوبلوچستان به چرخه آموزش

ایرنا/ تلاشها برای زنده کردن رویاهای خاموش برخی کودکان سیستان و بلوچستان که در حسرت ادامه تحصیل هستند مضاعف شده تا همه از حق طبیعی و قانونی مبنی بر آموختن سواد، لبخند و شادیهای کودکانه در مدارس بهرهمند شوند.
پراکندگی و سختگذر بودن راههای روستایی، کمبود امکانات و فضای آموزشی، فقر فرهنگی و اقتصادی، سیل مهاجران از کشورهای همسایه، تعصبات خانوادگی، کودکهمسری و نداشتن شناسنامه بخشی از دلایلی به شمار میروند که باعث شده سیستان و بلوچستان به عنوان جوانترین استان کشور با معضل بازماندگان از تحصیل دست و پنجه نرم کند.
در این راستا، وزارت آموزش و پرورش با ساخت و توسعه مدارس دولتی، جذب حداکثری معلم برای دانشآموزان در نقاط مختلف کشور و در نهایت فرهنگسازی به منظور حضور حداکثری دانشآموزان در کلاسهای درس تلاش میکند تا قانون آموزش رایگان و عمومی برای همه شهروندان را اجرا کند؛ اما با وجود تلاشهای انجام شده در این حوزه، همچنان شاهد کودکان بازمانده از تحصیل در نقاط مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان هستیم.
وجود ۱۳۹ هزار بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اجرای طرح ساماندهی بازماندگان از تحصیل را مهمترین اقدام آموزش و پرورش دانست و بیان کرد: موضوع جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند حمایت، همراهی و تخصیص ردیف اعتباری خاصی است که میطلبد مسئولان ستادی با حساسیت و دقت نظر ویژهای این مهم را پیگیری و محقق کنند.
حسن بروشکی با بیان اینکه بهدنبال برقراری عدالت آموزشی در سراسر سیستان و بلوچستان هستیم، افزود: موضوع تارکان و بازماندگان از تحصیل در سالهای گذشته یکی از مهمترین مسائل پیش روی نظام تعلیم و تربیت در استان بوده که تمامی ظرفیتهای دولتی و خیران در این زمینه پایکار آمدهاند.
وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان پرداخت و گفت: از مجموع ۱۴۹ هزار بازمانده از تحصیل، در سال تحصیلی گذشته ۱۰ هزار نفر جذب و در کلاسهای درس حضور یافتند.
از مجموع ۱۴۹ هزار بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان، ۱۰ هزار نفر جذب کلاسهای درس شدند و از ۱۳۹ هزار نفر باقیمانده، ۱۱۳ هزار نفر شناسایی و ۲۶ هزار نفر به دلایل متعددی از جمله فوت، مهاجرت، تحصیل در حوزههای علمیه تاکنون شناسایی نشدند
این مقام مسئول تصریح کرد: از ۱۳۹ هزار نفر باقیمانده ۱۱۳ هزار نفر شناسایی و ۲۶ هزار نفر به دلایل متعددی از جمله فوت، مهاجرت، تحصیل در حوزههای علمیه و مواردی از این قبیل تاکنون شناسایی نشده و غیر قابل دسترسی هستند.
وی ادامه داد: در زمینه جذب بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی آینده نیز اقداماتی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه رفع مشکل بازماندگان از تحصیل در این استان نیازمند نگاه و حمایت ملی است، تأکید کرد: خوشبختانه این نگاه در دولت ایجاد شده و با راهاندازی قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر، موضوع بازماندگان از تحصیل در استان به یکی از اولویتهای وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است.
وی ساخت و توسعه مدارس شبانهروزی را مهمترین اقدام انسداد بیسوادی و جذب بازماندگان از تحصیل عنوان کرد و گفت: ساخت جهادی فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان توسط خیران و ادارهکل نوسازی مدارس، ساخت هنرستان و همچنین تلاش برای افزایش سهمیه جذب نیروی انسانی از مهمترین اقداماتی به شمار میرود که برای حل این معضل انجام شده و تداوم دارد.