سیبزمینی در معرض خوراک دام شدن!

ایسنا/ رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه سیبزمینی تولید شده کشاورزان در معرض خوراک دام شدن است، گفت: بازار پیش از تولید توسط بخش خصوصی و دولت سیاستگذاری خوبی نشده و مازاد تولید داریم و راهکار آن است که پیگیر افزایش صادرات باشیم.
بهزاد بابایی، رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان اظهار کرد: در حال حاضر سیبزمینی پاییزه در حال برداشت و ذخیره در انبارها بوده که باید طی چهار، پنج ماه آینده از فرصت استفاده کرده و برای جلوگیری از فاجعه اُفت قیمت سیبزمینی تولیدکنندگان در شب عید و زمستان از هماکنون به فکر صادرات باشیم و این امر مربوط به امور بینالملل وزارت جهادکشاورزی است که رایزنان بازرگانی را به کشورهای همسایه فرستاده و با رایزنی قراردادهای صادراتی در این رابطه منعقد کنند تا خریداری، سورتینگ، بستهبندی و صادرات سیبزمینی کشاورزان کشور اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون صادرات سیبزمینی کشور آزاد شده و هیچ تعرفه و ممنوعیتی برای صادرات ندارد اما این میزان صادرات کافی نیست، یادآور شد: هماکنون از تولید ۵.۵ تا شش میلیون تن سیبزمینی کشور حدود یک میلیون تن آن صادر میشود که باید در سراسر کشور این میزان صادرات افزایش یابد.
بابایی در ادامه تصریح کرد: یک تن از میزان تولید سالانه سیبزمینی کشور به استان همدان اختصاص دارد. بیشتر کشاورزان پیشرو همدان در استانهای همجوار نیز نسبت به کشت سیبزمینی اقدام میکنند. این کشاورزان سیبزمینی خود را به حالت بارانداز و ذخیره در سردخانههای شهرستان بهار و بخش مرکزی استان همدان به عنوان پشتیبان ذخیره میکنند.
وی با اشاره به اینکه سیبزمینی جایگاه ویژهای بعد از گندم و برنج دارد و معمولاً به عنوان جایگزین برنج، اغلب غذای قشر متوسط به پایین جامعه به شمار میرود، بیان کرد: برای همین نیاز است دولت به صورت ویژه از سیبزمینیکاران و کشاورزان استان همدان و سراسر کشور در زمینههای مختلف کود، سم، بذر و ارتقاء بهرهوری و صادرات محصولات کشاورزی به ویژه سیبزمینی حمایت کند.
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که از ۱۵ سال قبل که تولید سیبزمینی همدان و استانهای دیگر به کشورهای افغانستان، عراق، امارات، قطر، روسیه، کشورهای حاشیه خلیجفارس، دبی و آذربایجان صادرات میشود، ارقام تولید شده با کیفیت پایین موجب شده که در حال حاضر خشک و تر با هم بسوزند و تولید سیبزمینی کشور از نظر کیفیت زیرسؤال برود.
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان اضافه کرد: در حال حاضر ۱۵ درصد سیبزمینی تولید شده کشور نرخ مطلوب و صنعتی محسوب میشود و متأسفانه ۸۵ درصد سیبزمینی غیرصنعتی و دارای کیفیت پایینی است که موجب شده کشاورزان سیبزمینیکار چنین تولیداتی متضرر شوند.
آخرین خبر همدان در اینستاگرام :