افزایش خطرناک فشار خون بالا در خراسان جنوبی

ایرنا/ رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد که شیوع فشار خون بالا در استان خراسان جنوبی طی بازه زمانی پنج سال، ۱۱ درصد افزایش یافته است.
طوبی کاظمی، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: طبق تحقیقی با عنوان «مقایسه شیوع فشارخون بالا و عوامل خطر مرتبط با آن با روش مطالعه STEPS در خراسان جنوبی» شیوع فشار خون بالا در سال ۱۳۹۵ بین جمعیت هدف ۲۵.۴ درصد بوده و سال ۱۴۰۰ به ۳۶.۴ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: جامعه آماری این تحقیق ۸۵۰ نفر در گروههای مختلف از شهرهای متعدد استان بودهاند و نتایج خوبی از این تحقیقات کسب شده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: همچنین این پژوهش نشان میدهد با وجود اینکه درصد آگاهی بیماران افزایش یافته اما درصد پوشش دریافت موثر درمان از ۳۹.۸ درصد به ۲۷.۴ درصد کاهش یافته است.
وی مصرف دخانیات، اضافه وزن و کم تحرکی را از عوامل خطر در فشار خون بالا برشمرد و گفت: شیوع عوامل خطر رفتاری در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۵ کاهش و شیوع عوامل خطر جسمانی به جز اضافه وزن در این مدت افزایش یافته است.
کاظمی با تاکید بر اینکه فشار خون بالا علامت ندارد و به قاتل خاموش معروف است افزود: حداقل سالی یک بار باید فشار خون افراد اندازه گیری شود.
وی یادآور شد: عوارض فشار خون شامل اختلال بینایی، سکته مغزی و قلبی، نارسایی کلیه، قلب و مشکلات جنسی است.
متخصص بیماریهای قلبی و عروق گفت: سبک زندگی و درمان دارویی در درمان فشار خون موثر است لذا یک رژیم غذایی خوب با شروع درمان تحت نظر پزشک میتواند عوارض ناشی از فشار خون بالا را کنترل کند.