وضعیت اضطراری هوا در خوزستان و بحران تصمیمگیری در مدیران!

فارس/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید: در پی آلودگی هوا، وضعیت اضطرار را اعلام کردیم و در روز شنبه جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا تشکیل شد.
در نخستین روز هفته یک کارشناس هواشناسی اعلام کرد: آلودهترین روزهای هفته جاری دوشنبه و سهشنبه خواهد بود و تهران، کرج، اراک، اهواز، اصفهان، تبریز و قم بدترین شرایط آلودگی هوا را خواهند داشت.
با ارائه دادههای هواشناسی مدیران استانهای درگیر با آلودگی یکی پس از دیگری شروع به تصمیمگیری برای مقابله عوارض ناشی از آلودگی از جمله کاهش مواجهه مردم با آلودگی کردند.
استان البرز، اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی و... از شامگاه شنبه مدارس را در مقاطع مختلف تعطیل اعلام کردند اما باز هم بنا به تدبیر مدیران استانی، خوزستان و مردمانش از قافله پیشگیری و مقابله با بحران عقب افتادند.
شب گذشته میرشکار مدیرکل محیط زیست خوزستان اعلام کرد: اگرچه اهواز و سه شهر دیگر در استان خوزستان در شرایط قرمز قرار دارند، اما شدت آلایندهها در اهواز متفاوت است. همچنین، منابع متحرک و کارخانجات بیشتری در تهران و اصفهان وجود دارند و نوع و شدت آلایندهها و جریان هوا نیز متفاوت است.
این در حالی است که دو شهر تهران و اصفهان که مورد مثال مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان قرار گرفتند، شاخص کیفی هوا در ساعت ۱۰ امروز به ترتیب ۱۳۶ و ۱۶۴ اعلام شدند در حالی این شاخص در اهواز ۱۶۳ و در ماهشهر ۱۶۵ بود.
وضعیت اضطرار برای خوزستان اعلام شده است
نکته قابل توجه اینجاست که علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نظر دیگری دارد و وضعیت را اضطراری اعلام میکند به گونهای که پژمان بختیارینیا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز میگوید: در شرایط پایداری هوا که شاخص کیفیت هوا به سمت وضعیت ناسالم میرود، وضعیت اضطرار اعلام میشود و در کمیته اضطرار آلودگی، اعضا در مورد علل آلودگیها صحبت میکنند و پیگیریها برای کاهش آلایندگی و کاهش مواجهه مردم با این شرایط انجام میشود.
وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوای خوزستان اظهار کرد: در پی آلودگی هوا، وضعیت اضطرار را اعلام کردیم و در روز شنبه جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا تشکیل شد.
بختیارینیا گفت: در این شرایط منابع آلاینده هوا مشخص میشود و فعالیتهایی که منجر به آلودگی میشوند باید متوقف شوند یا کاهش یابند. همچنین باید اقداماتی برای کاهش مواجهه مردم با آلودگی انجام شود.
اما در روزهایی که آلودگی هوا ریه مردم خوزستان را هم مانند سایر مردم دیگر استانهای کشور میسوزاند، داوود میرشکار مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا میگوید: راهکار بلندمدت برای مقابله با آلودگی هوا، خروج واحدهای صنعتی آلاینده از شهرها است
فعالیتها در خوزستان به صورت عادی است
آدینه، کارشناس مسائل شهری میگوید: متأسفانه علیرغم اینکه دانشگاه علوم پزشکی معتقد است باید اقداماتی برای کاهش مواجهه مردم با آلودگی انجام شود اما فعالیت مدارس و ادارات استان با قوت و شدت روزهای عادی در جریان است.
وی افزود: در حالی که بحران آلودگی هوا این روزها مردم را کلافه کرده است مسؤولان مربوطه به فکر چارهاندیشیهای بلند مدتی هستند که بدون تعارف هیچگاه عملی نخواهند شد و فقط پر کننده صورتجلسات کارگروه اضطرار آلودگی هوا خواهند بود.
آدینه ادامه داد: متأسفانه مردم خوزستان اکثر مواقع در شرایط اضطرار شاهد مدیریت درست نبودند و این رویه همچنان تداوم دارد.