نماد آخرین خبر

اما و اگرهای کمبود مرغ در بازار ایلام

منبع
مهر
بروزرسانی
اما و اگرهای کمبود مرغ در بازار ایلام

مهر/ کمبود مرغ این روزها نه تنها در ایلام مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورده، بلکه صادر شدن غیر قانونی مرغ به خارج از استان هم منجر به تعطیلی تنها کشتارگاه صنعتی فعال استان شده است.

هر از چند گاهی کمبود مرغ در بازار عرضه و تقاضای استان ایلام نارضایتی عموم مصرف کنندگان را به دنبال داشته است، این در حالی است که مسئولان جهاد کشاورزی از تولید 1/5 تا ۲ برابر گوشت مرغ در ایلام سخن می‌گویند.

۲ برابر نیاز استان ایلام جوجه ریزی شده است
احمد محمدی، معاون جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: حداقل 1/۵ تا ۲ برابر نیاز مصرف استان جوجه در سالن‌های جوجه ریزی و مرغداری‌های استان وجود دارد.
محمدی با اشاره به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی برای تامین مرغ موردنیاز استان، افزود: یک راهکار این است که مسئولان استان تصمیم بگیرند این قیمت بر اساس هزینه تمام شده‌ای که برای مرغدار دارد تغییر کنند و یک موضوع هم که ما به وزارتخانه منعکس کردیم که قیمت‌ها را منطقه‌ای کنند، یعنی استان‌های همجوار کرمانشاه، کردستان و اراک کشتارگاه‌ها را یک قیمت اعلام کنند که منتج به این بی نظمی در بازار مرغ نشود.

عرضه مرغ ایلام در استان‌های همجوار
جواد ولیان، نایب رئیس اتحادیه مرغداران بیان کرد: دلیل کاهش عرضه مرغ در بازار استان، صادرات آن به استان‌های همسایه از جمله کرمانشاه و خوزستان است.
ولیان افزود: به دلیل اختلاف بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی مرغ استان ایلام راهی استان‌های همجوار می‌شود که همین امر در نهایت منجر به کمبود مرغ در استان می‌شود.

اختلاف قیمت مرغ در استان‌های همجوار
حشمت عزیزیان، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: در بدترین شرایط تولید مرغ در استان ۲ برابر نیاز مصرف است یعنی ما از نظر تولید مشکلی نداریم.

عزیزیان افزود: متاسفانه اختلاف قیمت در استان‌های همجوار عامل اصلی این بی نظمی و عدم عرضه در بازار استان شده است، چرا که قیمت مرغ در استان‌های همجوار قیمتی بالاتر از استان ایلام است که این خود انگیزه‌ای را ایجاد کرده تا گاهاً از مرغداری‌های استان و یا در سیستم توزیع محموله‌های را از استان خارج و در سایر استان‌ها عرضه کنند.
وی با بیان اینکه در بحث نظارتی نیروهای نظارتی بر عوامل عمده توزیع نظارت کامل را دارند، ادامه داد: با این وجود انگیزه مرغداران و عدم تناسب قیمت که منطقه‌ای نیست، باعث شده تا این اختلاف به وجود آید.
این مسئول در پایان گفت: ما پیگیر هستیم که با تعادل در قیمت برای مرغداران که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده هستند، متضرر نشوند، تمام توان خود را به کار می‌گیریم تا تصمیم متناسب با نیاز استان گرفته شود و هر چه سریع‌تر این مشکل توزیع را برطرف شود.

توزیع مرغ منجمد در بازار استان ایلام
شهریار عباسی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر تولید مرغ بیش از نیاز بازار است و نایاب شدن مرغ در روزهای اخیر مربوط به اعتراض مرغداران نسبت به قیمت مرغ بوده که از تحویل آن به کشتارگاه خودداری کردند.
عباسی افزود: برای حل این موضوع امروز در جلسه‌ای اضطراری مقرر شد قیمت مرغ ایلام میانگین قیمت مرغ در سه استان کرمانشاه، کردستان و لرستان یعنی ۸۶ هزار تومان تعیین شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ تن مرغ آماده تحویل به کشتارگاه است، گفت: علاوه بر این از فردا روزانه ۲۰ تن مرغ منجمد نیز در سطح استان توزیع می‌شود.
کمبود گوشت مرغ، مشکلی است که هم چنان تداوم دارد با این حال مسئولان قول داده‌اند که تا فردا مشکل کمبود مرغ حل خواهد شد.
کمبود مرغ علاوه بر مردم، برای برخی اصناف و رستوران‌ها هم مشکلاتی ایجاد کرده است.
در همین حال مرغداران می‌گویند هزینه‌های تولید مرغ افزایش پیدا کرده است.

آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/