نشست وزیر اقتصاد با استادان دانشگاه فردوسی مشهد

منبع
ايرنا
بروزرسانی

ایرنا/ وزیر امور اقتصادی و دارایی عصر چهارشنبه در نشستی با استادان دانشگاه فردوسی مشهد در این شهر، در خصوص برخی مسائل اقتصادی گفت‌وگو کرد.

سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: ناچار هستیم در خصوص تورم که به نظر می‌رسد فوریت بیشتری نسبت به سایر متغیرها دارد، هر سیاستی که باعث کاهش می شود را مورد توجه و در دستور کار قرار دهیم و اگر نه دولت می‌داند با کاهش قدرت خرید مردم در سال‌های اخیر، باید بیشتر برای گروه‌های مختلف مثل کارگران و کارمندان هزینه کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموعه مقدورات غیر تورمی دولت بیش از این نبوده است، همه اصلاحات مالیاتی و آن چه در یک سال اخیر در موضوع مولدسازی شروع شده است آن قدر اجازه نمی‌دهد که با گشاده دستی بیشتری تصمیم گرفته شود.
خاندوزی با بیان این که در حال مدیریت مودیان پرریسک مالیاتی هستیم، افزود: در این طرح یک بخشی از مودیان به کلی کنار می روند، امسال فشارها را بیشتر کردیم تا این که بیش از ۷۰ درصد مودیان بدون بررسی پرونده‌ها مالیات را پرداخت کنند لذا تمرکز خود را روی پرونده‌های اصلی مالیاتی گذاشتیم و این موضوع هر سال جدی‌تر خواهد شد.
وی بیان کرد: در این شرایط و جو تبلیغاتی جامعه احساس می‌کند که چه قدر با فساد مواجه است و البته این نقطه ضعف از آن جا شکل گرفته است که اعتمادی که باید جامعه به سیاستگزاران داشه باشد در حد مطلوب نیست و این موضوع همچنان جزء نقاط ضعف دولت به شمار می‌رود، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند تبیین خوب صورت نمی‌گیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد استفاده از نظرات دانشگاهی در بهبود شرایط اقتصادی کشور گفت: یک یا ۲ مورد قرارداد پژوهشی با اساتید دانشگاه داشته‌ایم اما در عرصه تصمیمات سیاستی بیشتر از این آماده همکاری هستیم.
خاندوزی افزود: اوایل دولت سیزدهم کندی‌هایی در این زمینه وجود داشت و اعتبارات لازم برای فراهم کردن مقدمات این همکاری در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دیده نشد اما با رایزنی‌های انجام گرفته و همگرایی دستگاه‌های اجرایی زیرمجموعه وزارت اقتصاد آمادگی پیدا کردیم تا از رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های دانشجویی که ناظر به حوزه‌های سیاستی باشد، بهره بگیریم و از آنها حمایت هم خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در کشور ما این طور نیست که درجه عقلانیت دولت در حوزه اقتصاد ضعیف باشد گر چه متاسفانه عده‌ای دوست دارند نشان دهند که حکمران و سیاستگذار در کشور ضعف تفکر و اندیشه دارد، درست نمی بیند، درست پیش بینی نمی کند و عجولانه تصمیم می گیرد و بی‌فکر و سطحی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این همان تصویری است که جریان پررنگی در رسانه می خواهند آن را به جامعه القا کنند، این که می بینید هر از گاهی در گوشه و کنار رویکرد یا عملکرد فلان وزارتخانه یا مصوبه پررنگ می شود و جنجال‌آفرینی صورت می گیرد دقیقا همان تصویری است که بنای بر القای ناکارآمدی دولت به جامعه را دارند.
خاندوزی افزود: روایت من از متن سیاست‌ها و تصمیمات در کشور این است که بسیاری از ایراداتی که در حوزه اقتصادی مطرح می شود ناشی از لحاظ نکردن قیود سیاستگذار یا عدم اجماع در خصوص همه اطراف یک ماجراست.
وی اضافه کرد:اساتید دانشگاه باید در عالم سیاستگذاری کمک کنند که کیفیت سیاست‌ها ارتقا پیدا کند و ما هم دست یاریمان را دراز کرده ایم، همچنین باید جامعه و اقتصاد را برای این که سیاست‌ها به ثمر بنشیند، مهیا و مستعد کرد.

آخرین خبر خراسان رضوی در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/khorasan_today
آخرین خبر خراسان رضوی در تلگرام :
https://t.me/Toos_today