۴۲ هزار تُن از محصولات باغی مازندران صادر شد

ایرنا/ معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران گفت: ۴۲ هزار تن محصولات باغی شامل کیوی، پرتقال و نارنگی استان در سه ماه اخیر از گمرکات مازندران به کشورهای مختلف جهان صادر شد.
حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران اظهار کرد: با تدابیر اندیشیده شده از سوی استاندار مازندران در سه ماه اخیر ۱۵ هزار و ۵۹ تن پرتقال، ۲۰ هزار و ۲۸۰ تن نارنگی و ۶ هزار و ۵۴۹ تن کیوی در قالب ۲ هزار و ۱۵۸ محموله از طریق گمرکات مازندران به خارج از کشور صادر شده است.
وی اضافه کرد: این آمار صادرات برای مدت مشابه سال گذشته ۱۸ هزار و ۶۲۱ تن صادرات مرکبات است، که هشت هزار و ۶۴۳ تن نارنگی، پنج هزار و ۴۰۴ تن پرتقال و چهار هزار و ۵۷۴ تن کیوی بوده است.
وی اظهار داشت: صادرات مرکبات از مازندران در سالجاری نسبت به سال گذشته جهشی در حال افزایش است.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
زمان برداشت پرتقال هم که "تامسون " مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع شد. به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.