سازمان راهداری: تردد کامیونها در مرز ایران و ترکیه عادی شد
فارس/به گفته مدیر کل دفتر ترانزیتی سازمان راهداری ما صحبت انجام شده و تصمیمات اتخاذ شده روند عبور و مرور کامیونها از مرز ایران و ترکیه به صورت عادی از سر گرفته شد.
جواد هدایتی با اشاره به آخرین شرایط تردد کامیونها در مرز میان ایران و ترکیه اظهار داشت: با صحبت انجام شده با کامیونداران شرایط عادی تردد از سر گرفته شده است.
مدیر کل دفتر ترانزیتی سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: هنوز عوارض وضع شده ترکیه پابرجاست و بناست تا با برگزاری نشستهایی با حضور هیئتهای هر دو کشور مسئله حل شود.
وی افزود: تردد عادی فعلا با صحبت با کامیونداران و شرکتهای ذی ربط عادی شده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: هزینه اضافه شده ناشی از عوارض ترکیه در بارنامههای کامیونداران دیده نشده بود و این مهمترین خواسته آنها بود که بنا شد بخشی از آن با افزایش سقف تامین گازوئیل با نرخ ۳۰۰ تومان و بخش دیگر با تعامل با تجار در قالب افزایش هزینه حمل و نقل فعلا جبران شود.
به گزارش فارس، لغو معافیت مالیات بر سوخت رانندگان کامیونهای ترانزیتی از سوی کشور ترکیه که در روز ۸ دی ماه سال جاری اجرا شد، تردد روزانه ۳۰۰ کامیون از مرز بازرگان را با اختلال مواجه کرده و منجر به ایجاد صف طولانی رانندگان در پشت این مرز به دلیل توقف حدودا ۱۰ روزه شده و آنها را در وضعیت سخت آبوهوایی و بدون امکانات لازم قرار دادهاست.
لغو معافیت مالیات بر سوخت رانندگان کامیونهای ترانزیتی، بر این اساس است که کامیونهای ایرانی پس از ورود به ترکیه باید مالیاتی معادل ظرفیت باک سوخت خود پرداخت کنند که میزان این مالیات، ۱۵۵ درصد مالیات ویژه مصرفکننده در ترکیه تعیین شدهاست.
طبق این قانون که رسانههای کشور ترکیه آن را براساس عمل متقابل یاد کردند، کامیونداران به ازای هر لیتر ظرفیت باک خود (اعم از این که پر یا خالی باشد) ۲۷ لیر یا به عبارتی برای هر باک معادل ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان، باید مالیات پرداخت کنند.