نماد آخرین خبر

افزایش ۲۵ درصدی قیمت زعفران؛ افت ۱۸ درصدی صادرات

منبع
ايلنا
بروزرسانی
افزایش ۲۵ درصدی قیمت زعفران؛ افت ۱۸ درصدی صادرات

ایلنا/نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران گفت: افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت زعفران در کشور به این دلیل است که زعفران‌کاران دیگر همه محصول خود را در فصل برداشت نمی‌فروشند و الگوی عرضه خود را تغییر داده‌اند.

غلامرضا میری، نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران درباره افزایش قیمت زعفران گفت: افزایش ۲۰ درصدی تا ۲۵ درصدی قیمت زعفران از حدود دو هفته گذشته به این دلیل اتفاق افتاده که الگوی فروش این کالا توسط کشاورزان در سال جاری نسبت به سال‌های پیشین تغییر کرده است؛ دو ماه پیش، همزمان با برداشت زعفران در کشور و اوج عرضه آن کشاورزان در سال جاری برخلاف سال‌های پیش تمام بار خود را به یک باره به فروش نرساندند و تنها به اندازه نیاز، محصول خود را در بازار عرضه و باقی را ذخیره کردند.
وی ادامه داد: حالا و پس از دو ماه با کاهش عرضه زعفران در بازار و در حالی که تقاضا برای آن وجود دارد قیمت‌ها افزایش یافته و در واقع این قیمت، نرخ واقعی است و کشاورزان این گونه مانع از عرضه بی‌رویه زعفران در بازار شده‌اند و شرایطی را فراهم آورده‌اند که عرضه و تقاضا قیمت را تعیین کند و تجربه نشان داده که با این روش سود حاصل از کشت محصول نصیب خود کشاورز می‌شود نه دلالان. زعفران‌کاران این موضوع را دریافته‌اند که ملزم به عرضه همه محصول خود در فصل برداشت نیستند و در تمام فصول سال تقاضا برای محصول آنها وجود دارد. 

وی در تشریح قیمت‌های کنونی زعفران توضیح داد: در حال حاضر زعفران دسته که پیش از این ۶۷ میلیون تومان در هر کیلو قیمت داشت اکنون هر کیلو ۷۰ میلیون تا ۸۱ میلیون تومان توسط کشاورز فروخته می‌شود، قیمت زعفران پوشال از ۷۴ میلیون تومان در هر کیلو به ۹۵ میلیون تومان و نگین زعفران از ۸۰ میلیون تا ۸۴ میلیون تومان در هر کیلو به ۱۰۰ میلیون تا ۱۰۵ میلیون تومان افزایش یافته است. 

میری در ادامه از کاهش صادرات زعفران در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش خبر داد و گفت: صادرات زعفران در هفت ماهه نخست امسال اوضاع مطلوبی نداشت و حجم آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۸ درصد افت کرده بود اما در ماه‌های هشتم و نهم سال صادرات به یک باره رشد چشمگیری پیدا کرد و حجم صادرات در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال صادرات زعفران کشور نسبت به سال گذشته افزایش یابد چنانچه تولید کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. 
نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران یادآور شد: رفع موانع صادراتی می‌تواند تقاضا برای زعفران ایرانی را بیش از پیش تقویت کند ضمن اینکه رفع این موانع به کاهش صادرات زعفران از مجاری غیررسمی که همان قاچاق است می‌انجامد. 
وی افزود: در اواخر دهه ۹۰ زمانی که صادرات زعفران ایران در اوج بود حجم صادرات رسمی سالانه به ۳۲۵ تن می‌رسید و ما به ۴۷ کشور ایران زعفران صادر می‌کردیم، در سال ۱۴۰۲ تعداد کشورهای خریدار زعفران ایران به ۶۷ کشور افزایش یافته اما حجم صادرات رسمی به ۲۲۳ تن کاهش پیدا کرده است، ارقام یادشده گویای این است که تقاضای جهان برای زعفران ایرانی افزایش یافته اما به دلیل موانع صادراتی که در کشور وجود دارد صادرات از مسیرهای رسمی به مسیرهای غیررسمی سوق پیدا کرده است. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر