ضرر ۱۰ همتی صنایع پتروشیمی از محدودیت گاز
![ضرر ۱۰ همتی صنایع پتروشیمی از محدودیت گاز](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/09/6554e68d-a633-46fa-8497-10a88799a1a2.jpeg)
ایرنا/ سرپرست مدیریت بهینه سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: محدودیت گاز برای صنایع ماهانه ۱۰ همت هزینه برای دولت به همراه دارد.
علی ربانی روز یکشنبه در مراسم قرعه کشی کاهش ۱۰ درصدی در مصرف انرژی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: کشورمان دومین دارنده گاز و سومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان است.
وی ادامه داد: این روزها درحالی از ناترازی گاز سخن به میان می آید که میزان تولید به ۸۶۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
سرپرست مدیریت بهینه سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: این نشان می دهد روند مصرف در کشورمان بهینه نیست که سبب شده با محدودیت روبرو شویم .
ربانی گفت: افزایش مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز سبب شده صنایع و به خصوص صنایع پتروشیمی با محدودیت روبرو شوند.
وی ادامه داد: صنایع پتروشیمی با ۵۰ میلیون متر مکعب مخدودیت گاز روبرو شدهاند که این صنعت ثروت آفرین نتواند درست به ایفای نقش بپردازد.
سرپرست مدیریت بهینه سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: کل مصرف صنایع پتروشیمی ۹۰ میلیون متر مکعب است که محدودیت ۵۰ میلیون مترمکعبی ماهانه ۱۰ همت هزینه برای دولت به همراه دارد.
ربانی با تاکید برضرورت مصرف بهینه گاز ادامه داد: اگر همه درست مصرف کنند صنایع نیز می توانند به راحتی به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه میزان مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء گاهی به بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب می رسد گفت: این موضوع سبب کاهش ارسال گاز به نیروگاه ها شده و ناگزیر به مصرف سوخت مایع و افزایش آلایندگی ها می شود.
سرپرست مدیریت بهینه سازی مصرف شرکت ملی پتروشیمی به اجرای طرح کاهش ۱۰ درصدی مصرف توسط پتروشیمی ها در برخی استان ها اشاره کرد و گفت: داده های به دست آمده در این طرح نشان داد که فرصت های زیادی برای مدیریت مصرف وجود دارد.
وی ادامه داد: عایق کاری درست ساختمان ها باید اصلاح شوند تا مدیریت مصرف محقق شود و بهنیه مصرف کردن هدف نهایی این طرح است.
ربانی در عین حال حکمرانی نادرست انرژی و عدم اجرای درست مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و تثبیت قیمت انرژی در مجلس هفتم را از عوامل تشدید مصرف برشمرد.
سرپرست مدیریت بهینه سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سه استان مازندران؛ خراسان جنوبی و اصفهان در صدر استان های برتر در اجرای طرح کاهش ۱۰ درصدی مصرف هستند.