موج گرانی حبوبات و گوشت در قیمت مصوب آش و حلیم تخلیه شد

تجارت نیوز/ قیمت آش و حلیم از سوی اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران تصویب شد. کارشناسان معتقدند گرانی حبوبات و گوشت به بازار آشکدهها رسیده و بهای این محصولات را بالا برده است.
قیمت آش و حلیم تصویب شد. بر اساس اعلام اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران، قیمت هر پرس انواع آش و حلیم ۱۲۰ هزار تومان، هر کیلو حلیم ساده ۲۲۰ هزار تومان، حلیم با مخلفات ۲۵۰ هزار تومان، قیمت آش شله قلمکار ساده ۲۰۰ هزار و با مخلفات ۲۵۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین اتحادیه کباب و غذاهای سنتی قیمت آش رشته ساده را کیلویی ۲۰۰ و با مخلفات به قیمت ۲۳۰ هزار تومان اعلام کرده است.
مشاهده آشکدههای سطح شهر تهران در مهر ماه سال گذشته حاکی از افزایش 100 درصدی این غذای محبوب ایرانی بود. با این حال در آستانه ماه رمضان 1402 هیچگونه قیمت مصوبی برای آش و حلیم اعلام نشد.
قیمت آش و حلیم براساس مشاهدات میدانی با ارقام مختلفی در بازار تهران به فروش میرسید، طوری که قیمت هر کیلو آش و حلیم در پایتخت بین ۱۴۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان بود. بر این اساس هر کیلو حلیم مخصوص ۱۴۰ هزار تومان، آش رشته ۱۴۰ هزار تومان، آش شله قلمکار ۱۵۰ هزار تومان، آش دوغ ۱۲۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان و عدسی ۱۲۰ هزار تومان به فروش میرسید.
علت افزایش قیمت آش و حلیم چیست؟
همانطور که تجارتنیوز پیشتر هم گزارش کرد، قیمت حبوبات در سال جاری افزایش یافته و کارشناسان معتقدند که کاهش بارندگی در سالهای اخیر سطح کشت را پایین آورده و در شرایطی که تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار نیست، افزایش هزینههای تولید و رشد نرخ جهانی، قیمتها را به سمت صعود سوق داده است.
اما این گرانی فقط به حبوبات محدود نشد. روغن و گوشت هم به این موج تورمی پیوستند، طوریکه قیمت آش و حلیم، دو غذای پرمصرف در ماه رمضان با افزایش محسوسی روبهرو شده است.
وقتی حبوبات و روغن گران میشود، قیمت غذاهای آماده و نیمهآماده هم بالا میرود. از سوی دیگر افزایش قیمت گوشت نیز در بهای غذاهای پروتئینی تخلیه میشود. این تأثیر دومینویی باعث شده که حالا دیگر ارزانترین وعدههای غذایی هم قیمت قابلتوجهی برای اقشار بیبضاعت داشته باشد.
مسئولان بارها وعده دادهاند که با افزایش تولید داخلی، کنترل واردات بیرویه و حمایت از مصرفکننده، بازار را به تعادل میرسانند. اما در عمل، آنچه مردم در سفرههای خود حس میکنند چیزی جز گرانی روزافزون نیست.
سودجویی در بازار آش و حلیم نمایان شد
گرچه قیمت آش و حلیم از سوی اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران تصویب شده، اما افراد باید توجه داشته باشند که برخی واحدها به بهانه استنفاده از روغن حیوانی یا تزئینات خاص قیمت این محصول را بسیار بالاتر از نرخ مصوب آن میبرند. این اقدام نهتنها مصداق بارز گرانفروشی است بلکه نوعی سوءاستفاده و سودجویی از شرایط حال حاضر و جیب مردم بهشمار میرود.
همچنین برخی مراکز غیرمجاز مشخص نیست از چه موادی برای تهیه آش و حلیم استفاده میکنند بنابراین مردم میتوانند آش و حلیم را از مراکز معتبر و زیر نظر اتحادیه تهیه کنند، زیرا امکان نظارت بر کیفیت، بهداشت و قیمت آش و حلیم در مراکز خارج از نظارت اتحادیه وجود ندارد.